U STUDIJU Gorana Bregovića na Dedinju u četvrtak se završava kasting za srpskog predstavnika na „Evrosongu“ u Norveškoj. Mada se u javnosti spekulisalo sa mnogim imenima, izbor je pao na devet kandidata, tačnije tri pevačice i šest muških izvođača. Prvog dana na preslušavanju pesama bile su Emina Jahović, Minja Samardžić, ćerka pevača Željka Samardžića koja je prošle godine debitovala na „Beoviziji“ i finalistkinja takmičenja „Ja imam talenat“ Marija Lazić. Od muških kandidata u Breginom studiju u sredu i četvrtak bili su Željko Vasić, „Zvezda Granda“ Milan Stanković i Marko Vulinović, bivši član grupe „Peti element“ koji je pevao prateće vokale Jeleni Tomašević na „Evroviziji“.
Zanimljivo je da su se Brega i Emina u utorak prvi put sreli u njegovom studiju. Kako saznajemo, popularni kompozitor bio je izuzetno zadovoljan kako je Emina otpevala pesme, ali ni ona nije krila oduševljenje njegovim kompozicijama.
Brega je komponovao tri pesme koje je napisala Marina Tucaković, a narednih dana RTS će u dogovoru sa slavnim kompozitorom saopštiti imena troje finalista. Srpski predstavnik za „Evrosong“ u Oslu biće izabran 13. marta u direktnom prenosu na RTS putem SMS glasova publike.
Portal „S medija“ u sredu je objavio deo teksta jedne od pesama Gorana Bregovića i Marine Tucaković koji glasi: „Hej Ljubice, Ljubice, kliziš mi niz haubice“... Beograd Balkan je...