ODLUKOM žirija novinara iz 11 redakcija, popularna Leontina Vukomanović pobednik je četvrtog festivala zabavne muzike „Banja 2009“ koji je tokom minula tri dana održan u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji produkcije „Legat“ i RTV „Pink“.
Prvu nagradu, odnosno Gran pri festivala, Leontina je osvojila u konkurenciji 26 izvođača, pevajući svoju kompoziciju „Takve kao ja“, za koju je tekst napisala Ljilja Jorgovanović, a aranžman - tandem „Ogi i Luka“.
Druga festivalska nagrada, kao i nagrada za najbolju mušku interpretaciju, pripala je mladom i sve popularnijem Željku Vasiću koji je izveo kompoziciju „Kad ti zatreba“, za koju je sam napisao tekst i muziku, a aranžman u saradnji sa Strahinjom Đurićem.
Treću nagradu osvojila je Aleksandra Perović, nekadašnja članica grupe „Mobi Dik“, pevajući kompoziciju „Sreća i nesreća“ za koju je tekst i muziku napisao Dragiša Basa, a aranžman Dejan Abdić.
Nagrada za najbolju žensku interpretaciju pripala je Maji Odžaklijevskoj, koja je sjajno otpevala pesmu „Žena s tajnom“.
Nagrada za najbolju kompoziciju dodeljena je Vladimiru Graiću kao kompletnom autoru pesme „Ljubav na jedan dan“ koju je izvela Ana Đorđević, dok je nagrada za najbolji tekst dodeljena Ivanu Lekiću za pesmu „Da li je ljubav kriva za to“ u izvođenju Irene Petruševske.
Za najuspešnijeg debitanta proglašena je šesnaestogodišnja Hercegnovljanka Iva Kostić, dok je nagrada „Otkriće“ pripala njenoj prezimenjakinji Mirjani.

BESPLATNO
TOKOM festivala kao gosti, na posebnim potpuno besplatnim solističkim kocertima, nastupili su popularni Kemal Monteno, kome je ovo drugo uzastopno leto u Vrnjačkoj Banji, i mlada, sve popularnija hrvatska zvezda Petar Grašo koji prvi put nastupa u Srbiji. U nedelju, takođe za „dž“, Vrnjčane i sve njihove goste zabavljaće grupa „Negativ“, i - legendarni roker Bora Đorđević sa svojom „Čorbom“.