PORODIČNA tragedija prvog srpskog rokera Bore Đorđevića nije usamljen slučaj u rokenrolu. Mnogi svetski muzičari nisu mogli da se suoče sa teretom koji nosi slava. Krize i depresije leče alkoholom, narkoticima, sedativima i kombinacijom istih. Neki su se izvukli iz toga, poput frontmena "Red hot čili pepers" Entonija Kidisa, neki se kao Britni Spirs i Robi Vilijams bore sa svojim demonima u belosvetskim klinikama za lečenje zavisnosti.
Sveto trojstvo: seks, droga i rokenrol došlo je glave mnogima. Živeli su brzo, umrli mladi i bili lepi leševi. Smrt Dženis Džoplin, Džima Morisona i Džimija Hendriksa deo su rok mitologije.
Nema "Stounsa" bez Brajana Džonsa, govorili su fanovi najdugovečnijeg rok benda na planeti, kada je Brajan Džons pronađen 3. jula 1969. na dnu bazena pored svoje kuće na Kočford farmi. Njegova devojka Šveđanka Ana Volin, inače bolničarka, dala mu je disanje usta na usta. Frank Torogud koji je radio na renoviranju kuće i njegova devojka Dženi Loson, takođe bolničarka, pozvali su Hitnu pomoć. Dok je ekipa stigla, Brajan je izdahnuo. Imao je 27 godina. Samo dva dana kasnije "Rolingstounsi" su održali čuveni koncert u londonskom "Hajd parku" pred pola miliona ljudi.
Svi su sa nevericom 5. aprila 1994. primili vest da je frontmen "Nirvane" Kurt Kobejn prosvirao sebi mozak sačmarom. U oproštajnom pismu napisao je da ne može više da se bori sa depresijom i slavom. I on je imao 27 godina. Postoji teorija da nije izvršio samoubistvo. Mnogi fanovi i danas za njegovu smrt krive - ženu, fatalnu Kortni Lav.
Australijski roker Majkl Hačins (37) iz "Inekses" pronađen je 1997. mrtav u hotelskoj sobi u Sidneju. Obesio se za radijator, mada nije imao razloga, jer se upravo spremao za jubilarnu turneju kojom su "Inekses" obeležavali 20 godina rada. Obožavaoci veruju da mu je tadašnja devojka Pola Jets (inače bivša supruga Boba Geldofa) dala drogu i tako ga ubila. Pola je nekoliko godina kasnije umrla od predoziranja. Predozirali su se i Sid Višous iz legendarnih "Seks pistolsa" i njegova devojka Nensi Spadžen. Panker sa dugogodišnjim narkomanskim stažom probudio se 12. oktobra 1978. u sobi broj sto hotela "Čelzi" u Njujorku. Kada je ušao u kupatilo na podu je ležala mrtva Nensi. Nije se sećao šta se desilo. Uhapšen je i optužen da ju je ubio. Nedugo zatim i sam se overdozirao.
Čuveni britanski gitarista Erik Klepton izgubio je četvorogodišnjeg sina Konora na bizaran način. Tragedija se dogodila 1990. u Njujorku kada je Konor u igri otvorio prozor apartmana u kome je živeo sa majkom Lori del Santo i pao sa 53. sprata oblakodera. Klepton je posle toga napisao svoju, slažu se svi, najemotivniju pesmu "Suze u raju".

IPE
BUBNJAR "Bijelog dugmeta" Goran - Ipe Ivandić okončao je život 13. januara 1994. skočivši sa šestog sprata beogradskog hotela "Metropol". Mnogi, među kojima je i Željko Bebek, ni danas ne veruju da je Ipe izvršio samoubistvo.