PROSLAVLJENA pevačica narodne muzike Merima Njegomir održaće solistički koncert 21. marta u Centru "Sava", pod medijskim pokroviteljstvom "Večernjih novosti". Beogradskim koncertom Merima će obeležiti vredan jubilej - 35 godina rada. Shodno tome, pevačica se upravo ponovila sa tri izdanja: DVD sa koncerta na Kolarcu, album sa novokomponovanom muzikom i disk sa izvornim crnogorskim pesmama, a sve u saradnji sa orkestrom Ljubiše Pavkovića.
Na pitanje da li je u dilemi koje će pesme iz bogate diskografije uvrstiti na repertoar beogradskog koncerta, Merima, koja već dva meseca vredno vežba za nastup, nam kaže:
- Žao mi je što neću imati dovoljno vremena da otpevam sve što želim. Moraću da izaberem najbolje od najboljih izvornih srpskih pesama, vojvođanskih, crnogorskih, inostranih, ali i mojih najlepših novokomponovanih melodija.
Naš list će čitaocima za Merimin koncert podeliti 200 karata, kao i njen disk. Organizatori "Taš estrada" i PGP RTS ubeđeni su da će plava dvorana te noći biti ispunjena do poslednjeg mesta, a specijalni gosti na koncertu biće orkestar "Beogradski solisti" Vojkana Borisavljevića,
Tamburaški orkestar RTNS, Narodni orkestar Miše Mijatovića i hor "Obilić-Krsmanović" na čelu sa Darinkom Matić-Marović.