Pucale strune na gudalima

S. N. JOVANOVIĆ - Foto D. Mišić

sreda, 07. 12. 2005. u 19:12

Пуцале струне на гудалима
VIOLINSKI mag i virtuoz Lajko Feliks i orkestar "Boban Marković bend", tačno posle 2005 dana od poslednjeg nastupa, održali su sinoć koncert u dupke punom Centru "Sava".

VIOLINSKI mag i virtuoz Lajko Feliks i orkestar "Boban Marković bend", tačno posle 2005 dana od poslednjeg nastupa, održali su preksinoć koncert u dupke punom Centru "Sava". Urnebes ritma i energije, kao i jedinstvo u žaru svirke, kojom su violina i trube "prašile" salom, činilo je veče jedinstvenim muzičkim doživljajem. Pred publiku, prvi na scenu izašao je Subotičanin Lajko Feliks, uz pratnju još jedne violine i kontrabasa, i odsvirao nekoliko numera. U furioznom muzičkom nastupu, trio je neprestano izmamljivao aplauze publike. Da su se trudili da zadovolje prisutne, svedoči i neprestano pucanje struna violinskih gudala.
Posle njih, binu je oduševio dvanaestočlani sastav "Boban Marković bend" koji je usijao atmosferu do te mere da je u jednom trenutku izgledalo kao da se sabor trubača iz Guče preselio u Beograd. Uz njih nastupila je i Jelena Ivanišević, i oborila publiku sa nogu pesmom "Zajdi, zajdi".
Veče je krunisao zajednični nastup u kojem su Lajko Feliks i Boban Marković ukrstili instrumente i odsvirali neke od numera sa novog 11. albuma orkestra Bobana Markovića pod nazivom "Obećanje". Razlog zbog koga je novi album dobio upravo takav naziv je taj što će Boban Marković, kao što je obećao, sinu Marku za 18. rođendan 29. februara, da pokloni orkestar, sa kojim će Lajko nastaviti da svira.

MINISTRI BEZ MESTA U PUBLICI su bili bivši ministar finansija Božidar Đelić i sadašnji Mlađan Dinkić, što i ne čudi, jer su obojica ljubitelji etno-ritmova. Ono što je svima "zapalo za oko" je to što su i jedan i drugi imali problema sa mestom za sedenje. Da li je u pitanju visoka cena karte ili je posredi nešto drugo ostaje nerazjašnjeno.