JAPANAC SE NADA VAKCINI U SRBIJI: Na putu oko sveta Takakumi Asaki iz Osake zaustavio se u šumarku kraj Niša

D. ALIHODŽIĆ

12. 05. 2021. u 11:36

MUZIKA i putovanje velike su ljubavi Japanca iz Osake, koji daleko od svoje zemlje u jednom šumarku na obodu Niša čeka da bude vakcinisan protiv korone.

ЈАПАНАЦ СЕ НАДА ВАКЦИНИ У СРБИЈИ: На путу око света Такакуми Асаки из Осаке зауставио се у шумарку крај Ниша

Foto D. Alihodžić

Takakumi Asaki (33) na put oko sveta krenuo je pre dve godine i ništa ga ne može sprečiti da u susretima sa nepoznatim ljudima i predelima pronalazi inspiraciju za svoje muzičko stvaralašto. Posle Srbije namerava da su uputi za Poljsku, gde je "zaboravio" gitaru, a nakon toga da upozna i Italiju, ali da bi lakše prelazio granice - vakcina mu je jedini način.

U jednom šumarku postavio je svoj kamp u kome ima sve što mu je potrebno. Uredan šator i pribor za jelo, pa čak i za kuvanje, jer Japanac ne može zamisliti svoju ishranu bez miso supe.

ŠATOR Takakumi Asaki kampuje u Nišu, Foto D. Alihodžić

- Dobre su pljeskavice, sviđaju mu se. Već sam ih četiri puta jeo - hvali Takakumi južnjački specijalitet, dok mu osmeh ne silazi sa lica.

GITARA SAMO "POZAJMLJENA"

Takakumi ne voli reč "krađa", jer tako nešto ne postoji u njegovoj zemlji. Jednostavno, niko ne dira ništa tuđe i vođen tim vaspitanjem neoprezno je ostavio gitaru dok je boravio u Poljskoj...

- Možda ju je neko samo "pozajmio", važno je da je pronađena - kaže naš sagovornik.

Malo se snebiva zbog svog skromnog "doma", ali i smeća koje je neko ostavio za sobom u prirodi, a on nije stigao da pokupi, što planira da uradi. Svoje smeće uredno pakuje i odnosi do kontejnera.

BICIKL Sledeća stanica Poljska, Foto D. Alihodžić

- Mnogo mi se sviđa Srbija, a Niš je divan grad. Moram ostati u Nišu još dve nedelje jer sam ostavio na servis moje pojačalo za bas gitaru. Nadam se da ću za to vreme uspeti da se vakcinišem. Čuo sam da je u Srbiji vakcina dostupna svima pa sam se prijavio - priča nam ovaj vedri Japanac koji Evropu obilazi na svom biciklu.

Dvogodišnje putovanje počeo je u Londonu, gde je sleteo iz rodne Osake. Pandemija ga je zatekla u Portugaliji, gde je morao da ostane pet meseci jer su granice bile zatvorene. U januaru je uspeo da stigne u Srbiju, ali mu je bilo hladno pa je produžio za Makedoniju, a zatim i Albaniju...

- Biće lakše putovati ako se vakcinišem. Sledeća stanica mi je Poljska, gde su mi ukrali gitaru, ali su je sada pronašli pa treba da odem po nju. A onda bi valjalo obići i Italiju - deli sa nama svoje planove Takakumi, koji ne gubi vreme dok čeka vakcinu već komponuje muziku za svoj jutjub-kanal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)