BIVŠI PODSTANAR ISELJAVA STANODAVCE: Porodica Savić iz Niša strepi da će ostati bez krova nad glavom zbog odluke iz prošlosti

D. Alihodžić

14. 04. 2021. u 07:32

SVE što su Sunčana (65) i Blagoje (70) Savić, raseljena lica iz Gnjilana, sada žitelji Niša, sticali tokom radnog veka otići će na doboš jer su pre 13 godina napravili grešku, odnosno izabrali lošeg podstanara.

БИВШИ ПОДСТАНАР ИСЕЉАВА СТАНОДАВЦЕ: Породица Савић из Ниша стрепи да ће остати без крова над главом због одлуке из прошлости

Foto: D. Alihodžić

Bez krova nad glavom ostaće i njihove ćerke Bojana i Nataša i stariji sin Zoran koji žive sa njima. Izvršitelji su juče u pratnji policije, nakon što su njih udaljili iz kuće, popisali svu pokretnu i nepokretnu imovinu na osnovu izvršne sudske presude koju je dobio bivši podstanar Dragan Ranđelović.

Sudska dokumentacija teška nekoliko kilograma slaba im je uteha u ovom trenutku, iako su gotovo sve presude na njihovoj strani. Život im je zagorčala, sedma i poslednja u nizu koju su izgubili, ali Savići tvrde pod čudnim okolnostima.

Foto: D. Alihodžić

 

 - Otac je radio u Gnjilanu kao prosvetni radnik, a mi smo sa majkom živeli u Vranju. U kući u Nišu niko nije živeo, pa je majka odlučila da je izda. Napravila je ugovor sa agencijom izvesnog Dragana Ranđelovića i sve je bilo idealno u prva dva meseca, plaćao je kiriju i račune. Onda je nastao obrt o kome ni u najgoroj noćnoj mori nismo mogli da sanjamo. Naš stanodavac je prestao da plaća, jer je završio u zatvoru. Sačekali smo da istekne ugovor i onda uz svedoke popisali njegove stvari, jer smo hteli da oslobodimo kuću. Na ime dugovanja zadržali smo umetničke slike - priseća se Zoran Savić početka agonije ove porodice.

Podstanar ih je prvo tužio da mu je Sunčana ukrala 55.000 evra. Kada je izgubio taj spor, tužio je da je pozajmila od njega pet hiljada evra, pa se posle novih tužbi došlo do iznosa od više desetina hiljada evra.

 - U međuvremenu je tužio za sve i svašta, tako da smo samo za advokate i troškove potrošili deset hiljada evra koje nemamo od koga da naplatimo jer su izvršitelji utvrdili da on nema nikakvu pokretnu i nepokretnu imovinu, a da na 11 računa u bankama nema ni dinara. Usledio je još veći šok kada je sud u ponovnom postupku presudio da je moja majka pozajmila pare i sada mi zbog toga gubimo kuću! Iz aviona se vidi da je priznanica falsifikat. Sudski veštak grafolog Lazar Cvejić je to izjavio u svom veštačenju, da bi pod čudnim okolnostima usmenim svedočenjem to negirao - ogorčen je Zoran Savić, koji tvrdi da neće dozvoliti da ostanu bez imovine i sumnja da su u njihov slučaj upletene i neke zakulisne radnje. Zato je porodica pisala Ministarstvu pravde, ali i Advokatskoj komori. Povrh svega, podneli su i žalbu Kasacionom sudu i čekaju odgovor.

Foto: D. Alihodžić

 
 

 - Nekima se žuri da nam što pre prodaju kuću, ali mi to nećemo dozvoliti. Javljaju nam se mnogi koji su u sličnim problemima zbog Ranđelovića - tvrdi Zoran.

IZVRŠENjE NA OSNOVU PRESUDE

 - POSTUPAK izvršenja radi naplate novčanog potraživanja izvršnog poverioca vodi se na osnovu pravnosnažnog rešenja o izvršenju Osnovnog suda u Nišu, koje je doneto na osnovu pravnosnažne i izvršne presude Višeg suda u Nišu.

Rešenjem o izvršenju određeno je da će se izvršenje sprovesti na celokupnoj imovini izvršnog dužnika, a javni izvršitelj isto sprovodi (uključujući i današnje izvršenje) u svemu u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju i donetim sudskim odlukama, navodi izvršitelj Miljan Trajković, koji napominje da su "izvršnom dužniku na raspolaganju sva pravna sredstva u skladu sa navedenim zakonom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode