BORE SE ZA ŽIVOTE OBOLELIH OD KORONE: Mladi lekari iz Loznice ispomoć u kovid bolnici u Batajnici (FOTO)

V. MITRIĆ

11. 04. 2021. u 19:00

EKIPA mladih lekara lozničkog Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, među kojima je većina prekaljenih boraca protiv korona virusa, radi mesec dana u kovid bolnici u Batajnici.

БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТЕ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Млади лекари из Лознице испомоћ у ковид болници у Батајници (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Na ispomoći su beogradskim kolegama do 15. aprila, kada se vraćaju na svoja radna mesta, gde ih očekuje nastavak borbe za svakog sugrađanina koji je inficiran korona virusom.

Loznički mladi lekari brzo su se prilagodili radu u bolnici, kao vrhunski profesionalci, mada je reč o takozvanoj tercijalnoj ustanovi, a oni su se kalili u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Došla su vremena, baš po onoj narodnoj „na muci se poznaju junaci“ da mladi budu uzor nekim i starijim kolegama.

U ekipi koja je, na najbolji način, predstavila lozničko zdravstvo, su dr Ana Ilić, dr Darko Mitrović, dr Ivana Rakić, dr Ivana Antićm i dr Miloš Radojčić.

Dr Branka Krasavac, direktorka DZ u Loznici, koja i sama radi sa kolegama i koleginicama u Loznici u kovid uslovima, posetila je u Beogradu mlade lekare koji su angažovani u batajničkoj bolnici, podelila im je prigodne poklone, priredila je za njih mali koktel na Kalemegdanu, a zajedno su posetili i bogomolje Svete Petke i Ružice.

Na druženju sa direktorkom nisu bili oni koji su, u to vreme, po rasporedi radili punom parom, u sve skafanderima, boreći se za svaki ljudski život.

Foto: V. Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda