SIN NAJVEĆA RADOST: Barbara Bogdanović iz Novog Sada, iako teško bolesna, postala majka

Lj. P.

27. 01. 2021. u 13:00

KADA se neko od najranijeg detinjstva suoči sa teškom bolešću - spinalnom mišićnom atrofijom, kao beba ostane bez oca, ali uspe da završi osnovnu školu, pa gimnaziju, a do završetka Pravnog fakulteta ima samo jedan ispit, kada nađe mesto pod suncem, i što je najvažnije, stvori porodicu, onda je pravi heroj.

СИН НАЈВЕЋА РАДОСТ: Барбара Богдановић из Новог Сада, иако тешко болесна, постала мајка

Foto Privatna arhiva

Upravo to se, s pravom može reći za Barbaru Bogdanović (29) iz Novog Sada, koja je iz svih dosadašnjih životnih bitaka, a nije ih bilo malo, izlazila kao pobednik, dokazujući da nikada ne treba odustajati od svojih snova i želja.

- Nije lako, ali se trudim da se moj život ne razlikuje od onog koji imaju moji vršnjaci, uprkos tome što sam od desete godine, kada mi je definitivno ustanovljena dijagnoza spinalna mišićna atrofija, u invalidskim kolicima - kaže nam Barbara, ponosna majka dvomesečnog, zdravog i naprednog Vuka. - On je sada centar mog i života mog supruga Srđana.

DIPLOMA

BARBARA ima mnogo planova, a među njima je da što pre dobije diplomu pravnika, a onda i posao, jer je njen suprug Srđan takođe nezaposlen.

- Znam da potraga za poslom neće biti laka zbog moje situacije, ali verujem da će se naći poslodavac i pružiti mi šansu da se dokažem i na profesionalnom polju - ne gubi nadu Barbara.

Uz svesrdnu pomoć lekara iz novosadske Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Barbara i Srđan (31), odlučili su se za potomstvo i to im se ostvarilo 25. novembra 2020. Dečak je na rođenju ocenjen devetkom!

- U Betaniji su me upozorili da je trudnoća za mene veliki rizik, ali moj ginekolog dr Vladimir Kljajević mi je pružio veliku podršku, a i njegove kolege internista Rada Tešić, dr Nenad Ćetković i anesteziolog dr Branislav Pujić. Svi oni su bili uz mene od prvog dana trudnoće do porođaja, i neizmerno sam im zahvalna - ističe naša sagovornica.

SPOJIO IH FUDBAL, PREKO INTERNETA

SRĐANU Veljkoviću, Barbarinom suprugu, kako kaže, nikada nije smetalo što je ona u kolicima. Mladi bračni par se upoznao 2017. godine i to preko interneta.

- Veliki sam fan fudbala, posebno engleske lige, što sam na jednom blogu komentarisala i Srđan se na to javio - prepričava nam Barbara kako je sve počelo.

Foto Privatna arhiva

- Posle nekog vremena smo se i upoznali, a onda i odlučili da zasnujemo porodicu.

Život Barbaru nije mazio još od detinjstva u rodnom Vukovaru, kada je ratne 1991. kao šestomesečna beba ostala bez oca Jovice koji je poginuo na ratištu, a majka Željka bez oslonca i podrške. Kako nijedna nesreća ne ide sama, ubrzo je "došla" i njena bolest, boravak i ispitivanja u Institutu za majku i dete u Beogradu...

- Majka i ja smo se borile i kroz sve to prolazile same kako smo znale i umele, malo je bilo podrške okoline - priseća se Barbara. - U početku mi je bilo teško zbog toga, povlačila sam se u sebe, ali sam rešila da se borim. To i danas činim, imam više vere za sve.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)