SPREMITE SE ZA OBRT: Meteorolozi najavljuju - stiže novo zahlađenje sa kišom i snegom! (FOTO)

Novosti online

23. 01. 2021. u 19:23

PREMA najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u našj zemlji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i u većini krajeva suvo vreme.

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ОБРТ: Метеоролози најављују - стиже ново захлађење са кишом и снегом! (ФОТО)

Foto: D. Balšić

Samo ujutru i pre podne na severu, a posle podne ponegde na zapadu i jugu kiša.

Uveče se, posle osetnijeg otopljenja i temperatura i iznad 15 stepeni Celzijusa, očekuje jače naoblačenje sa kišom, koje će tokom noći zahvatiti i ostale krajeve, a uz osetan pad temperature kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg i u nizim krajevima severne i zapadne Srbije, saopštio je RHMZ.

U brdsko - planinskim predelima padaće sneg. Vetar slab i umeren, na planinama, posle podne i u kosavskom području jak i olujni, južni i jugoistočni. Na severu uveče, a tokom noći i u ostalim krajevima vetar u skretanju na jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 9 do 16 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i tokom većeg dela dana suvo, samo ujutru sa kratkotrajnom kišom. Uveče jače naoblačenje s kišom, koje će tokom noći uz zahladenje postepeno preći u susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura oko 9, najvisa dnevna oko 16 stepeni.

Foto: Printskrin

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 31. januara, očekuje se umereno do potpuno oblačno, do petka osetno hladnije, povremeno sa vlažnim snegom, osim u ponedeljak, kada će u nižim predelima padati kiša, susnežica i sneg.

U nižim predelima doći će do formiranja, a u brdsko-planinskim do povećanja visine snežnog pokrivača. Za vikend toplije, ponegde s kišom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni