VREME U IZOLACIJI "UBILO" ZRAČAK SVETLOSTI I SUNCA: Penzionerka iz Jagodine Mirjana Antić bavi se pisanjem

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 12. 2020. u 13:03

- IMAM 73 godine, tokom vanrednog stanja zbog epidemije kovida 19 nisam mogla da prepešačim svojih deset hiljada koraka, kao što sam to činila svakodnevno, nisam mogla da se družim sa prijateljima... Zbog mnogo nepoznanica, bila sam uplašena, zamišljena, utučena...

ВРЕМЕ У ИЗОЛАЦИЈИ УБИЛО ЗРАЧАК СВЕТЛОСТИ И СУНЦА: Пензионерка из Јагодине Мирјана Антић бави се писањем

Foto Privatna arhiva

Ovako priča penzionerka i pisac Mirjana Antić iz Jagodine, koja se, kako kaže, u svom tegobnom životu trudila da uživa u svakom trenutku kada zračak svetlosti i sunca uđu u njega. Tokom vanrednog stanja bila je "razorena ličnost".

Svoj očaj, nemoć, teskobu i izazove sa kojima se suočila tokom epidemije, Mirjana je pretočila u priču "Zračak svetlosti i sunca". Danas je presrećna, jer je njena priča, koju je poslala na konkurs "Život u doba korone: Kako ste provodili vreme u izolaciji?", koji je raspisao Crveni krst Srbije u saradnji sa Populacionim fondom UN i poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, u konkurenciji preko 100 proznih i poetskih ostvarenja običnih ljudi, uvrštena u 39 najboljih radova iz cele Srbije i objavljena u zbirci "Bezvremeno vreme" na srpskom i engleskom jeziku.

- Smatram da život nema cenu i da niko nema pravo da raspolaže mojim životom. Zato sam kroz priču poslala poruku "ne uskraćujte mi sunce" - dodaje Antićeva, koja preko dve decenije piše priče i aforizme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna