NEURUČENI PAKETI PLANU ZA POLA SATA: U pošti nedavno, po vrlo niskim cenama, prodate stvari iz pošiljaka koje nikada nisu stigle na odredište

J. LEMAJIĆ

04. 11. 2020. u 12:41

AUTO-delovi, bižuterija, šerpe, lonci i poklopci, razna trikotaža, igračke, knjige, naočari, kozmetički aparati i preparati, punjači, satovi, ranci, solarne lampe, parfemi, obuća...

НЕУРУЧЕНИ ПАКЕТИ ПЛАНУ ЗА ПОЛА САТА: У пошти недавно, по врло ниским ценама, продате ствари из пошиљака које никада нису стигле на одредиште

Foto J. Lemajić

Sve se to u paketima šalje iz Srbije, ali iz različitih razloga nikada ne stigne do primalaca i adresa u našoj zemlji na koje je poslato.

Zbog ovakvih pošiljaka ponekad se, pred poštama napravi podugačak red. Tako je nedavno bilo i ispred Pošte 1 u Subotici. Kao da se nešto džabe deli. Doduše ništa nije bilo besplatno, ali se prodavala velika količina neisporučenih pošiljaka i to po više nego simboličnim cenama, tek toliko da nije besplatno.

Foto J. Lemajić

Subotičanima se nudilo nešto više od četiri stotine artikala, čije cene su se kretale od jednog, koliko je koštao "čin sa imenom", pa do tri hiljade dinara za komplet kvalitetnih šerpi. Najviše sreće imali su su oni koji su ušli u prvoj turi. Imali su najveći izbor za razliku od onih koji su ušli posle pola sata i nisu zatekli gotovo ništa. Oni "najsrećniji", iz pomoćne prostorije pošte izlazili su sa novim čizmama i patikama, punim kesama trenerki i dukserica, sa nekoliko pari čarapa...

- Opremila sam unuke, pa nek misli ko šta hoće - rekla nam je jedna Subotičanka, sa prepunom torbom na ramenu, na koju se slila lavina optužbi i negodovanja zbog povelike kupovine. - Sat pre početka sam već bila u redu i čekala. Ko je kriv ostalima što nisu došli na vreme.

PO POČETNOJ CENI

PRODAJA je najavljena kao licitacija, ali zbog poštovanja epidemioloških preporuka, nadmetanja nije bilo već je u prostorije ulazilo po desdetak ljudi koji su izloženu robu kupovali po početnim cenama. Tako su stolovi na kojima je roba bila izložena vrlo brzo ostali prazni.

Videvši da je najzanimljivije već razgrabljeno, mnogobrojni građani su, razočarani, vrlo brzo otišli. Najstrpljiviji su bili oni koji nisu došli da obnove garderobu, već su u redu stajali da bi preuzeli pošiljku koja im nikada nije isporučena.

- Pre mesec i po naručila sam stručnu knjigu koja mi nikada nije isporučena, niti mi je stiglo obaveštenje o prispeću. Došla sam da vidim da li je tu. Nadam se da neće nikome trebati - kaže Katalin B.

Nažalost, nije imala sreće. Neko ju je kupio za 10 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)