„SRBIKOSI“ BODRE NOVAKA: Zrenjaninac Srđan Vuković navijao u finalu Rolan Garosa

Bogoljub Grujić

25. 10. 2020. u 07:22

ZRENjANINAC Srđan Vuković, koji sa porodicom poslednjih petnaestak godina živi u Parizu, nedaleko od nacionalnog stadiona Francuske, kao član popularne navijačke grupe "Srbikosi", imao je tu čast da među 700 odabranih, bodri Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, sa fantastičnim Nadalom.

„СРБИКОСИ“ БОДРЕ НОВАКА: Зрењанинац Срђан Вуковић навијао у финалу Ролан Гароса

Srđan u navijačkoj grupi "Srbikosi" koja je bodrila Đokovića / Foto privatna arhiva

- Zaista jedinstven osećaj, poseban zanos i velika čast biti u grupi ovakvih ljudi, iskrenih fanova tenisa i, naravno, svetskog broja 1 Novaka Đokovića - kaže Srđan, koji je uz Beograđane, biznismena Radeta Momića i profesora matematike Borisa Rabtenovića, Mihaila Baraća iz Šida, koji radi na aerodromu u Briselu, bio među "Srbikosima".

Nakon deset godina postojanja i bodrenja srpskih teniserki i tenisera, Jelene Janković, Ane Ivanović, Janka Tipsarevića, Dušana Lajovića i drugih, putovanja u Monte Karlo, Madrid, Rim, "Srbikosi" su konačno uživo bodrili Novaka, na centralnom terenu Rolan Garosa.

- Bez obzira na poraz u finalu, utisci su fenomenalni, nije mala stvar biti među retkima koji su došli do karata i gde se praktično čuje i prati svaka reakcija navijača - nastavlja priču vlasnik auto-placa u Parizu, koji je sa sinovima pratio mečeve na "Filip Šatrijeu", uz napomenu da će nastaviti kao član "Srbikosa" da putuje i raduje se uspesima srpskih tenisera.

Srđan Vuković na finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa / Foto privatna arhiva

Zrenjanin, grad u kojem je rođen, takođe je neizbežna destinacija Srđana Vukovića, svakog leta, kada je obavezno sa svojom familijom i prijateljima kraj obala Begeja.

- Godinama unazad tako funkcioniše. Osim planiranja teniskih turnira koje uživo gledam sa sinovima, rodni grad je u vrhu top-liste želja, koje se moraju ispuniti - uz osmeh dodaje Srđan, ističući da mu je drago što Mario i Kristijan u Zrenjaninu imaju gde da treniraju i rado dolaze u rodni grad svog oca.

SINOVI TRENIRAJU TENIS

SINOVI Srđana Vukovića talentovani su teniseri. Devetogodišnji Mario je među pet, a dve godine stariji Kristijan u 15 najboljih u svom uzrastu u Francuskoj. Obojica su pod specijalnom lupom Francuske federacije, koja posebnu brigu vodi o talentovanim teniserima.

Srđan Vuković sa sinovima / Foto privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...