OD KRŠA PRAVE NOVI BICIKL: Tamara i Miloš od starih sklapaju originalne dvotočkaše, za šta su dobili i prve nagrade

V. Mitrić

19. 08. 2020. u 16:37

LOZNIČANI Tamara (32) i Miloš (39) Đuričić, oboje diplomirani inženjeri za zaštitu životne sredine, dobitnici su prve nagrade "Trag fondacije", koju dodeljuje Forum za zelene vrednosti.

ОД КРША ПРАВЕ НОВИ БИЦИКЛ: Тамара и Милош од старих склапају оригиналне двоточкаше, за шта су добили и прве награде

Porodični album

Osmislili su način pravljenja novih bicikala od starih, pri čemu je svaki unikatan, ne samo po boji, već i drugim kreacijama ovih maštovitih i vrednih ljudi, čiji će brend uskoro biti i zvačnično zaštićen. Pre nepunih šest godina otvorili su Servis za popravku bicikala, gde se i rodila ideja da ustanove i malu radionicu za recikliranje. Krenuli su i uspeli, što svedoči i prestižna nagrada koju su doneli u rodni kraj.

Držeći se one Andrićeve da "sitnice čine savršenstva, a da savršenstva nisu sitnice", Đuričići su pažljivo pristupili novom poslu, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njihovi bicikli, nastali od delova starih, plene i lepotom i kreacijama, ali i funkcionalnošću na putevima i stazama, kako ravnim, tako i brdovitim i planinskim.

Porodični album

- Najpre kada uzmemo kostur starog bicikla, skidamo mu ostatke boje, sastružemo sve, nanesemo osnovnu boju, pa dalje, ali je svaki naš bicikl, ovako nastao, različit po boji, dakle unikatan je i tako će biti dokle god se bavimo ovim zanimljivim, lepim i atraktivnim poslom - priča Miloš Đuričić. - Bicikl je odlično prevozno sredstvo, doprinosi jačanju i održavanju zdravlja, sjajan je u ekološkom smislu i, pored ostalog, ne stvara gužvu u saobraćaju. U našem kraju, poslednjih nekoliko decenija je bio skrajnut, ali je, u međuvremenu, ponovo postao "hit".

A, da se bicikli vrate, Đuričići se bore, posvećeno, kao i sve što rade, i preko Planinarsko-biciklističkog društva "Biciklo", čiji su jedni od osnivača i koje broji pedesetak članova. Đurića "ciklo garaža", mesto je sjajnih ideja, gde može da se uživa u lepotama njihovih dela, umešnosti njihovih ruku, bogatstvu kreacija koje čine, ali i dobijanja saveta za dvotočkaša.

Porodični album

- Ponosni smo na ovako kreativne i vredne mlade ljude, koji svoje znanje i umeće ne koriste samo da bi zaradili neki dinar, već da bi doprineli zdravijoj čovekoj sredini, na najpraktičniji način, a ne samo knjiškim pričama - kaže Lozničanin Željko Lukić. - Velika je stvar što će, ne samo oni, već i Loznica da dobije brend, dostojan najvećeg poštovanja.

Porodični album

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...