CRVENI METEOALARM U SRBIJI U narednih 48 sati očekuju se nepogode, opasnost preti i od izlivanja reka

Novosti online

18. 08. 2020. u 13:37

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za vremenske nepogode, kao i za mogućnost izlivanja reka, a u većem delu zemlje trenutno je na snazi crveni meteoalarm.

ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ У СРБИЈИ У наредних 48 сати очекују се непогоде, опасност прети и од изливања река

Foto: Tanjug

Upozorenje za nepogode važi za 18. i 19. avgust, dok upozorenje za izlivanje reka važi za 19. avgust.

Kako se navodi, 19. avgusta na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlave i Peka vodostaji će biti u većem porastu sa mogućnošću lokalnog izlivanja.

Danas posle podne i uveče u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći u istočnim krajevima Srbije, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju, lokalno se očekuju vremenske nepogode: velika količina padavina, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar.

Foto: Printskrin

 

I sutra će se zadržati nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom češćim u centralnim, istočnim i južnim predelima i to u prvom delu dana.

Ponegde se očekuju vremenske nepogode sa jakim pljuskovima za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom.

Na severu i severozapadu krajem dana postepeno razvedravanje.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura od 16 do 18 stepeni, a maksimalna dnevna temperatura od 24 do 26 stepeni.

Foto: Printskrin

 

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, sparno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren, zapadnih pravaca. Jutarnja temperatura oko 18, maksimalna dnevna temperatura oko 26 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti i lokalne pljuskove sa grmljavinom uglavnom na istoku i u brdsko-planinskim predelima.

U petak i za dane vikenda pretežno sunčano i toplije. Početkom sledeće sedmice promenljivo, svežije i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar