U lošim uslovima sanjaju bolje dane: Fond "Novosti" pomaže Milovanovićima iz Grocke

Š. Marović

17. 06. 2020. u 09:13

U TROŠNOJ kući, bez kupatila, u Grockoj, samohrana majka Dragana Milovanović (48) poslednjih sedam godina živi sa ćerkama bliznakinjama Marijom i Marijanom.

У лошим условима сањају боље дане: Фонд Новости помаже Миловановићима из Гроцке

Foto: Katarina Mihajlović

Maloj Mariji je u novembru 2018. dijagnostikovan dijabetes tip 1, pa većinu novca koji dobije od socijalne pomoći Dragana daje za lečenje ćerke.

Doniranjem sredstava za higijenu, garderobe i igračaka, Fond humanosti "Novosti" već je pomagao ovoj majci koja se lavovski bori da obezbedi bar osnovne uslove za život ćerkicama. Njih tri žive od socijalne pomoći nedovoljne da podmire i najosnovnije životne potrebe.

Foto: Katarina Mihajlović

Tekst potpisa

- Trenutno ne radim jer sve više vremena moram da provodim sa ćerkom, kojoj nivo šećera stalno varira - kazala nam je Dragana. - Četiri puta sedmično prima insulin, a troškovi se samo nagomilavaju. Ove školske godine devojčice kreću u prvi razred, pa ću zbog tog Marijinog stalno nestabilnog šećera neko vreme provoditi u školi koju će njih dve pohađati.

Očajna majka nam je ispričala i da je radila dok je mogla, ali od kada se Marija razbolela, kaže, jedva krpi kraj sa krajem, ali svim snagama se trudi da im pomogne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024