POBEDILI KORONU, PA SE VENČALI: Penzioneri Dragana i Stamenko brakom krunisali 10 godina ljubavi (FOTO)

S. Babović

01. 10. 2021. u 16:09

DIRLjIVA i divna priča, ona koja slavi život i svu njegovu lepotu, zbila se juče u Gerontološkom centru Kruševac, baš na Međunarodni dan starih: dvoje korisnika Dragana Jovanović (65) i Stamenko Gligorijević (66), uspeli su da pobede koronu, a posle oporavka čvrsto rešili i da se venčaju!

ПОБЕДИЛИ КОРОНУ, ПА СЕ ВЕНЧАЛИ: Пензионери Драгана и Стаменко браком крунисали 10 година љубави (ФОТО)

Foto: Novosti

Pred matičarem su danas rekli "da" i u ustanovi koja im je sada dom, krunisali svoju ljubav dugu 10 godina!

Da svadba bude za pamćenje, postarali su se zaposleni u gerontološkom centru, a sve poštujući epidemiološke mere. Stolove su postavili u dvorištu, trpezu okitili, naručili posluženje, hranu i tortu za mladence preko keteringa i, naravno, obezbedili dobre muzičare. Neizostavno i najvažnije, pozvali su i matičara.

- Predivno se osećam, sigurno smo duže od 10 godina u vanbračnoj zajednici i želeli smo da ozvaničimo našu vezu, a upravo to su nam omogućili naša uprava ovde u Gerontološkom i divno osoblje. Nemam reči kako su nam pripredili sve ovo, organizovali lepo, okitili, imamo muziku i tortu. Za 100 života ne bismo ovako nešto imali na drugom mestu - uzbuđeno za "Novosti", govori srećna mlada Dragana Jovanović, koja je od juče promenila prezime i postala Gligorijević.

Foto: Novosti

Ni mladoženja Stamenko nije juče krio sreću. Kaže da se sa, sada suprugom Draganom odavno slaže odlično.

- Nikakvih zamerki nemamo jedno na drugo. A, sada kad smo se uzeli, sve će, verujem, da nam krene još na bolje - uveren je Gligorijević.

Foto: Novosti

Zadovoljstvo se juče videlo i na licu matičara. Poručuju da je ovim venčanjem na delu najbolje pokazano da ljubav nije samo rezervisana za mlade. Kuma Gligorijevićima bila je Jelena Mijailović, direktorka Gerontološkog centra.

- Poslali su snažnu poruku svima da za ljubav nikada nije kasno, da snove možete ispuniti i u trećem dobu i da iznenađenja ne prestaju dolaskom u našu ustanovu - kaže nam direktorka i kuma Jelena Mijailović. - Oni su naši dugogodišnji korisnici, Dragana je u našem Centru od 2009. godine, a Stamenko nam se pridružio dve godine kasnije. Od pre osam godina i žive zajedno u garsonjeri, pobedili su mnoge prepreke. Pobedili su i koronu, vakcinisali su se i revakcinisali. Dali su primer da žele da žive, i da što duže dele svoju veliku ljubav.

DAN ZA PAMĆENjE

U GERONTOLOŠKOM centru ima 170 korisnika i 150 zaposlenih, 90 u ustanovi, a 60 u službi kućne nege, koji brinu o čak 350 domaćinstava u gradu i na selu.Svake godine se u Kruševcu posebno obeležava Međunarodni dan starijih osoba, 1.oktobar. Redovno se organizuju programi za korisnike, ali ovaj, u petak, sigurno nikada neće zaboraviti.

U Gerontološkom centru Kruševac trenutno je smešteno nešto više od 170 korisnika. I svi su bili pozvani na svadbu.

- I orkestar i hrana bili "na nivou", a svima nam se mnogo dopala torta, baš je bila ukusna - rekla nam je jedna od korisnica Centra.

Foto: Novosti

I mlada je bacila bidermajer, a uhvatila ga je prijateljica Olivera. Ko zna, možda bude i nove svadbe u kruševačkom gerontološkom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina