SAHRANILI SVOG SAŠU: U Sremskim Karlovcima danas sahranjen meštanin, nedavno pokopan pod tuđim prezimenom

Lj. Preradović

21. 07. 2021. u 22:34

ZA samo šest dana, Saša Subić (48) iz Sremskih Karlovaca, po drugi put je danas sahranjen u rodnom mestu, i sada počiva na Donjem groblju.

САХРАНИЛИ СВОГ САШУ: У Сремским Карловцима данас сахрањен мештанин, недавно покопан под туђим презименом

Foto N. Karlić

Ispratili su ga rodbina i komšije, ali i porodica Stankov, koja je verujući da je reč o njihovom članu porodice sa istim imenom, Subića sahranila 16. jula, ne znajući da je njihov Saša Stankov (56) živ i zdrav. On je dan kasnije pronađen u Novom Sadu, gde živi.

Porodice Stankov i Subić već šest dana žive u agoniji i kažu da ne znaju kako će se oporaviti od pretprljenog šoka.

- Insistiramo da se utvrdi ko je kriv za ovu nezapamćenu pometnju. Želimo da krivac snosi posledice zbog učinjenog propusta - poručuju porodice dvojice Saša.

Ni danas, međutim, nije jasno kako je došlo do ove zamene živog za mrtvog čoveka, istog imena, ali različitih prezimena i životnih doba, koji nemaju sličnosti. Kovčeg sa Subićevim telom je u međuvremenu izvađen iz porodične grobnice Stankov, a ekshumacija je urađena u noći između 17. i 18. jula.

- Da živog čoveka zamene za mrtvog, velika je greška - kaže Subićev brat.

- Nije nam jasno zašto nije urađena identifikacija koju smo tražili, samo nam je rečeno da nije on.

Tražili smo brata svuda, zvali sve bolnice, i nije ga nigde bilo. Tek kada je sve otkriveno, DNK analiza je potvrdila da je preminuli Saša Subić, a ne naš Saša Stankov.

Subić je, kako saznajemo, bio bolestan, živeo je sam, a jedan od komšija je videvši da je mrtav, pozvao je policiju.

- U kući, u kesi pored kreveta bila su njegova dokumenta, a u torbici na ormariću lekarska dokumentacija, ali, očigledno, niko to nije pogledao. Da jesu, do svega ne bi došlo. Pogrebno preduzeće iz Novog Sada je odnelo telo i iz nama nepoznatog razloga zaveden je kao Saša Stankov - priča Subićev brat.

Foto N. Karlić

Klupko nesvakidašnjeg događaja, počelo je da se odmotava kada se porodici Stankov, dan po sahrani, javila meštanka i rekla da je videla njihovog Sašu živog. Porodica iz koje se on dobrovoljno iselio, našla se u čudu. Zapitali su se: "Ko je onda u porodičnoj grobnici?"

Imali su, kako tvrde, samo usmenu potvrdu policajca da je reč o Saši Stankovu.

- Po hitnom postupku i nalogu novosadskog tužilaštva, u prisustvu policije, u noći između subote i nedelje urađena je ekshumacija - priča nam rođaka Saše Stankova. - Usledio je novi šok i stres za porodicu, jer smo sahranili drugog čoveka!

ZATVOREN KOVČEG

NI u kapeli na groblju, porodica Stankov nije mogla da zna da sahranjuju nepoznatog čoveka, jer je, kako tvrde, kovčeg bio zatvoren.

- Iz pogrebnog u Novom Sadu je na groblje donet oko 11 časova - veli rođaka Saše Stankova. - Kovčeg je bio zakovan i nismo smeli da ga otvaramo. Nismo sumnjali da je u njemu drugi Saša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DANAS SLAVIMO PREPODOBNOG GEORGIJA ISPOVEDNIKA: Za spasenje obavezno izgovorite ove reči