NOSIOCI ŽIGA "ČUVARKUĆA" OSVAJAJU SVET: Americi slatkiši iz Paraćina - Africi tablice iz Sombora

V.N.

02. 05. 2021. u 18:22

DECENIJE marljivog rada dve domaće kompanije „Ishrane produkt“ i „Boje“, dokaz su da uprkos svim istorijskim nedaćama na prostorima SFRJ, ekonomskim krizama, a danas pandemiji korona virusa, znanje i upornost donose rezultate.

НОСИОЦИ ЖИГА ЧУВАРКУЋА ОСВАЈАЈУ СВЕТ: Америци слаткиши из Параћина - Африци таблице из Сомбора

Foto Arhiva

Paraćinsko preduzeće „Ishrana produkt“ i somborska firma „Boja“, istaknuti su domaći i regionalni igrači u svojim proizvodnim sektorima.

„Ishrana produkt“, prepoznatljivo po „Gordi“ slatkišima, planira da proširi izvozne kapacitete i svojim proizvodima upotpuni ponudu trgovinskih lanaca na svetskim tržištima.

Foto Arhiva

Potvrda kvaliteta njihovih proizvoda odnedavno je i žig "Čuvarkuća".

„Sa ponosom ističemo da je šest proizvoda, okosnica našeg asortimana, ručno rađeni kuglofi, komisbroti i vaniline, dobilo žig "Čuvarkuća", koji dodatno potvrđuje njihov kvalitet i domaće poreklo“, ističe Gabrijela Jeličić, direktorka prodaje.

Uvođenjem IFS standarda, i uz podršku Privredne komore Srbije, očekuju otvaranje novih tržišta, navodi Jeličić.

Korporativni put počeli su u Paraćinu kao mala kućna proizvodnja kolača 1987. godine.

Slatkiši iz Paraćina, Foto Arhiva

Danas izvoze u zemlje regiona i Ameriku. Prave oko 20 vrsta domaćih kolača, kombinacijom najrazličitijih ukusa, po receptima naših baka, uz poštovanje najsavremenijih standarda proizvodnje.

Foto promo

Tablice iz Sombora na vozilima Evrope i Afrike

Somborska kompanija „Boja“, gotovo sedam decenija, proizvodi tablice za vozila, postavlja saobraćajne znakove i obeležava puteve - od Vardara do Triglava. Registarske tablice proizvedene u Somboru se nalaze na vozilima država bivše SFRJ, u Evropskoj uniji, afričkim zemljama, i južnoj Americi.

Iz Sombora pravo na obeležavanje kolovoza u Beogradu, Foto Arhiva

Na početku svog rada preduzeće se bavilo molersko-farbarskim poslovima i vrlo brzo postalo prepoznatljivo po kvalitetu i stručnosti zaposlenih. Saobraćajni znakovi nalaze se danas na ulicama svih velikih gradova bivše SFRJ i jugoistočne Evrope.

Od nedavno su 17 svojih prozivoda krunisali žigom "Čuvarkuća".

„Boja“ na Adi i Pupinovom mostu

Preduzeće iz Sombora bilo je izvođači radova na svim značajnijim projektima u Srbiji, od mosta na Adi u Beogradu, Pupinovog mosta, Koridora 10 i 11, ali i u okruženju, auto-put Gradiška - Banjaluka u BiH, auto-putevi u Sloveniji, državni putevi u Crnoj Gori...

Dejan Vejin, menadžer za upravljanje kvalitetom u „Boji“ ističe da su time želeli da sačuvaju tradiciju i kontinuitet proizvodnje, ali i da se izdvoje od konkurencije, unaprede imidž firme kao domaćeg proizvođača koji doprinosi razvoju lokalne zajednice i srpske ekonomije.

Montaža portalne table na putu E70, Foto Arhiva

-„Ovom potvrdom kvaliteta dodatno ćemo se učvrstiti na toj poziciji. Takođe, nabavkom domaćih repromaterijala smanjićemo troškove i vreme potrebno za njihov uvoz što će nam omogućiti da budemo daleko ispred inostrane konkurencije“ - kaže Vejin.

Sedamdesetih godina prošlog veka, kao prva zemlja u Evropi i prva kompanija, „Boja“ počinje sa korišćenjem reflektujućih folija na registarskim tablicama. Potom se folija našla i na saobraćajnim znakovima.

Prave registarske tablice, saobraćajne znakove, obeležavaju kolovoze, proizvode i prodaju opremu za puteve i obezbeđenje gradilišta. Zapošljavaju 120 radnika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili