VAKCINE U FABRIKE DA SAČUVAMO RADNIKE! Vakcinisano 20.000 radnika uz podršku PKS

V.N.

28. 04. 2021. u 11:23

UZ podršku Privredne komore Srbije do sada je vakcinisano oko 20.000 zaposlenih iz više od 600 kompanija širom zemlje.

ВАКЦИНЕ У ФАБРИКЕ ДА САЧУВАМО РАДНИКЕ! Вакцинисано 20.000 радника уз подршку ПКС

Foto Arhiva

PKS poziva sve privrednike, vlasnike kompanija i zaposlene, da se vakcinišu što pre, i u što većem broju, kako bi privreda mogla da se vrati u normalne tokove i posluje kao pre pandemije virusakorona.

-„Vlasnici kompanija, koji planiraju da organizuju masovne vakcinacije zaposlenih i potrebna im je podrška u tom procesu, mogu da se obrate regionalnim privrednim komorama ili Privrednoj komori Srbije. Vakcinacija zaposlenih je ključna za očuvanje privrede i poslovanja, i da se život vrati u uobičajene tokove“ - rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju i strateške analize PKS.

Podseća da kod organizovane vakcinacije, zaposleni vakcine primaju na radnom mestu ili najbližem lokalnom punktu.

Kompanije brinu o radnicima

U BEOGRADU su organizovano vakcinisani zaposleni u „Hajatu“, „Beogradu na vodi“, „Nordeusu“, „Nestleu“, „Bošu“, „Deksiku“, BAS-u... Uz dobar odziv zaposlenih, organizovana je vakcinacija širom zemlje u BAT-u u Vranju, niškom „Filip Morisu“, kragujevačkom „Simensu“, „Štrabagu“, ogranku „Vojvodinaput“ u Pančevu, „Utva silosi“ u Kovinu, „Alevi“ iz Novog Kneževca, Kikindskom mlinu, „Gomeksu“, i brojnim drugim firmama.

Uz pomoć i podršku PKS RPK Požarevac uspešno je obavljena imunizacija u 11 kompanija.

Prve vakcine u svojim fabrikama dobili su radnici „ZF Srbija“ u Pančevu, a 100 zaposlenih na izgradnji Moravskog koridora vakcinisano je u kampu konzorcijumu „Behtel – Enka“ u Kruševcu. U kragujevačkoj „Zastavi“ vakcine je primilo 250 radnika, a imunizacija je organizovana i u kompaniji „Peštan“ u Aranđelovcu. Više od 300 radnika u kruševačkom „Trajalu“ i kompaniji „Kromberg & Schubert Srbija” primilo je vakcine u svojim firmama, kao i zaposleni u somborskoj kompaniji „Fiorano”.

Mihailo Vesović, Foto Arhiva

Stiže letnja sezona, vakcinišite se!

Udruženje za turizam PKS u saradnji sa Gradom Beogradom  organizuje imunizaciju zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu turističkih radnika, vodiča, organizatora festivala, kao i zaposlenih u turističkim agencijama i nautici.

Manje odsutnih zbog kovida u firmama

U PRIVREDI je trend poboljšanja epidemiološke situacije.

Procenat zaraženih je oko 3,5 odsto, pokazala je anketa PKS  koja je obuhvatila 1.186 kompanija sa ukupno 388.923 zaposlenih. Vakcinaciju zaposlenih organizuju regionalne privredne komore i lokalne zdravstvene institucije

-„S obzirom na početak letnje sezone, najavu otvaranja granica posebno za vakcinisane putnike, neophodno je vakcinisati što više zaposlenih u celom sektoru turizma pa smo obezbedili termine za vakcinaciju“,- rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.

- Pozivamo sve zainteresovane da se prijave kako bismo mogli uskoro svi da putujemo, posećujemo festivale...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna