REGION - ZAJEDNO PROTIV KORONE! Velika akcija u Beogradu i Nišu - 10.000 vakcina za privrednike iz okruženja

V. N.

31. 03. 2021. u 10:46

JEDINO vakcinacija može da zaustavi pandemiju, očuva privredu i spasi ekonomiju regiona. Zato su Privredna komora Srbije (PKS), Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i Vlada Srbije, organizovali vakcinaciju privrednika i njihovih radnika u Beogradu i Nišu. Obezbeđeno je 10.000 vakcina.

РЕГИОН - ЗАЈЕДНО ПРОТИВ КОРОНЕ! Велика акција у Београду и Нишу - 10.000 вакцина за привреднике из окружења

Više od 1.500 kompanija iz regiona na vakcinaciji u Srbiji

Više od 8.500 zaposlenih iz 1.500 firmi iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, i sa Kosova, primilo je Astra-Zenekino cepivo u „Belekspo“ centru i hali „Čair“.

“Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu pošast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred”, kaže Marko Čadež, predsednik PKS i UO KIF ZB6.

U Srbiji 12.000 kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana. „To je važno znati jer mi nismo ‘ostrvo' niti iko može da bude 'ostrvo“, ističe Čadež.

Dodaje da je zbog akcije vakcinacije privrednika regiona „ponosan što je građanin Srbije, ponosan što pripada našem regionu i što je Evropljanin u pravom smislu reči“.

„Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da se zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život. Nikada nije bilo jasnije da iz pandemije region može da izađe - samo zajedno", rekao je Marko Čadež.

Poruka privrednika: Vakcinišite se što pre!

Pravi korak ka očuvanju ekonomske stabilnosti i normalizaciji poslovanja jeste vakcinacija zaposlenih u velikim privrednim sistemima, smatraju u kompanijama "Imlek" i "Hemofarm". Procesu imunizacije privrede pridružili su se i radnici „Trajala“, i „Kromberg i Šubert“ iz Kruševca...

Obilazak vakcinacije u Belekspo centru: Goran Vesić i Marko Čadež

Vakcinacija je ta koja može zaustaviti pandemiju i očuvati privredu, zato i jeste važna, ističe za „Preduzetnik“ Ronald Zeliger, generalni direktor "Hemofarma". „Nije reč samo o vakcini protiv opasnog virusa, već i onoj koja u isto vreme predstavlja spas za ekonomiju, i to treba da bude jasno svima“, napominje Zeliger.

Pandemija je postavila ogromne zdravstvene izazove, ali i ugrozila poslovanje mnogih kompanija.

„Jasno je koliko je značajno da ostanemo zdravi, i mi koji proizvodimo lekove, i oni koji nas leče kao i svi drugi, a vakcina je pravi odgovor na to“, kaže Zeliger.

„Značaj same vakcinacije za nas, kao proizvodno orijentisane kompanije je nemerljiv, jer stabilizuje i olakšava organizaciju rada na proizvodnim lokacijama“, ističe Tamara Popov, direktor Sektora za ljudske resurse u Imleku. Prijavljivanje za vakcinaciju organizovali su na svim lokacijama ove kompanije. 

BIZNIS JE ČAROBNA REČ

Biznis je ta čarobna reč koja će staviti po strani i nacionalizme, svađe, netrpeljivost, pa i frustracije, kaže Branko Azeski, predsednik Privredne komore Severne Makedonije: "Postoje dve čarobne reči za nerad - ne znam i ne mogu. No postoje i dve reči za znanje i umeće - biznis i regionalna saradnja. Biznis prolazi i tamo gde niko ne može da prođe, a regionalna saradnja to ti je polje koje večno hrani biznis. Samo onaj ko je budala ne može to da shvati".

ZAHVALNOST

Adrian Šehu iz kompanije „Balfi grupa“ iz Albanije, pozdravio je inicijativu vakcinacije privrednika regiona i zahvalio na mogućnosti da dođe u Beograd i primi vakcinu.

VAKCINA ZA SPAS PRIVREDE

Ševal Suljkanović, izvršni direktor kompanije „Bimal“ iz Brčkog, potpredsednik Vanjsko-trgovinske komore BiH smatra da vakcinacija privrednika u Srbiji omogućava smanjenje pandemije čime se omogućava unapređenje privrednog razvoja i BiH i regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024