NAŠA KUĆA OD NAŠE ZEMLJE: "Poletu" IGK Novi Bečej Žig PKS je potvrdio trajanje, posvećenosti i kvalitet

V.N.

27. 11. 2020. u 17:00

KOMPANIJA AD "Polet" IGK Novi Bečej, sa tradicijom poslovanja dužom od jednog veka, svojim kvalitetnim proizvodima nedavno se upisala u listu čuvara domaće privrede.

НАША КУЋА ОД НАШЕ ЗЕМЉЕ: Полету ИГК  Нови Бечеј Жиг ПКС је потврдио трајање, посвећености и квалитет

Foto proma

Moderni termoblokovi velikog formata i različite vrste crepa poneli su kolektivni žig "Čuvarkuća" u okviru projekta Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji". U kompaniji ističu da je ovaj znak na "Poletovim" proizvodima još jedno priznanje dugogodišnjeg trajanja, kao i posvećenog rada i truda svih zaposlenih.

Foto promo

- Za žig smo konkurisali našim proizvodima koji se najviše traže na tržištu, a svi u potpunosti zadovoljavaju standarde i kriterijume za dobijanje žiga "Čuvarkuća" - rekla je Majda Petković, direktorka kompanije.

- Proizvode se od prirodnih materijala, veoma kvalitetne gline koja se nalazi pored samih fabrika, iz domaćih resursa, i proizvod su naših zaposlenih.

Kontinuirano ulaganje u najsavremenija tehnološka rešenja i razvoj zaposlenih omogućavaju kompaniji da proizvodi artikle koji svojim karakteristikama i izgledom odgovaraju najkompleksnijim zahtevima savremenog tržišta.

Foto proma

 

Ova firma je uvek pratila trendove i akcije domaće privrede. Nastavljaju u istom pravcu, uključivanjem u projekat PKS "Stvarano u Srbiji" i konkurisanjem za žig "Čuvarkuća".

- Usavršavamo postojeći asortiman i razvijamo nove proizvode kojima planiramo da apliciramo za žig - ukazala je Petkovićeva. - Projekat PKS predstavlja veliku podršku domaćim proizvođačima u svakom sektoru, pa tako i proizvodnji građevinskog materijala. U uslovima velike konkurencije na tržištu, važno je plasirati proizvode koji po kvalitetu i performansama mogu da pariraju bilo kom svetskom konkurentu iz ove industrije. Ukratko - od naše zemlje - naša kuća.

GARANCIJA 40 GODINA

ONO što "Poletov" crep izdvaja od konkurencije jeste tradicija duža od 100 godina, uz neprekidno poboljšavanje i modernizaciju tehnologije. Imaju širok asortiman proizvoda na koji daju čak 40 godina garancije. Kako objašnjavaju u kompaniji, idu u korak sa vremenom i osluškuju zahteve potrošača. U ponudi je veliki izbor crepa sa postojanim bojama, kao i širok asortiman blokovske robe, sa posebnim akcentom na blok velikog formata, koji se proizvodi u pogonu u Sremskim Karlovcima i ističe se visokom termo i zvučnom izolacijom, odličnom čvrstoćom.

Foto proma

Naša sagovornica objašnjava da je, da bi proizvod bio prepoznat i prihvaćen na tržištu, potrebno jačanje domaćih brendova, jačanje sposobnosti proizvođača da se sami razvijaju i investiraju u proizvodnu opremu, da usvajaju moderne tehnologije. Za sve to je potrebna podrška države, povoljniji uslovi finansiranja privrede, kao i druge olakšice koje ona može da ponudi sa ciljem da proizvodi domaćih proizvođača budu što konkurentniji u Srbiji i inostranstvu.

Foto proma

Fabrika AD "Polet" IGK osnovana je 1907. godine, a krajem devedesetih prošlog veka dosta je uloženo u modernizaciju i osavremenjivanje proizvodnje, da bi privatizacijom 2003. godine, kada je postala član renomirane "Nekse grupe", nastavljen niz ulaganja u kapacitete i uvođenje novih proizvoda. Taj trend kompanija održava i danas, svoje proizvode izvozi na tržišta Crne Gore, BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Bugarske, Mađarske... Zapošljava 350 radnika, godišnje proizvode više od 30 miliona komada crepa i više od 120 miliona jedinica (JNF) blokovske robe.

Foto proma

Tokom pandemije kovida 19, sa ciljem da se zaštiti zdravlje zaposlenih i da se efikasno organizuje poslovanje, uvedene su stroge higijenske i bezbednosne mere u fabrici, a za radnike koji putuju na posao iz okolnih mesta obezbeđen je i poseban prevoz. Svi zaposleni primenjuju preporuku o minimalnoj međusobnoj udaljenosti i svi su u obavezi da sve vreme nose masku, rukavice i drugu bezbednosnu opremu. Ista pravila važe i za vozače i distributere, ali i za sve klijente, dobavljače i ostale poslovne partnere i saradnike, s kojima se komunikacija obavlja ili na daljinu, putem video-poziva ili šaltera zatvorenog tipa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega