SINONIM ZA POUZDANO: Proizvodi Pharmanova rezultat su istraživanja i rada naših stručnjaka

V.N.

26. 11. 2020. u 17:00

DOMAĆI proizvod, dodatak ishrani, alixir 400 protect, kompanije Pharmanova, među prvima je poneo žig "Čuvarkuća" u farmaceutskom sektoru i pravi je primer domaćeg razvoja i proizvodnje.

СИНОНИМ ЗА ПОУЗДАНО: Производи Pharmanova резултат су истраживања и рада наших стручњака

Foto promo

Proizvod je rezultat višegodišnjeg istraživanja naših stručnjaka - doktora i specijalista hemijskih, tehnoloških, farmaceutskih i medicinskih nauka. Od razvoja inovativnog procesa proizvodnje polifenola, moćnih antioksidansa dobijenih iz prirodnog izvora, preko razvoja proizvoda koji na komforan način omogućava njihovu dnevnu primenu, do dokazivanja bezbednosti i povoljnog dejstva proizvoda na ljudsko zdravlje.

- Projekat Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji" dopao nam se kao ideja da pokažemo da na našem tržištu postoje proizvodi stvoreni sopstvenim snagama, korišćenjem resursa iz Srbije - istakla je Aleksandra Mirić, direktorka kompanije Pharmanova.

Foto promo

- To nije lako, imajući u vidu industriju u kojoj poslujemo i u kojoj se razvoj sirovina i proizvoda uglavnom oslanja na istraživanja u velikim i bogatim zemljama. Alixir 400 protect je razvijen u Srbiji - aktivna supstanca, ekstrakt aronije sa visokim sadržajem polifenola i gotov proizvod jesu plod rada domaćih proizvođača. Ispitivanja koja smo sprovodili na proizvodu kako bismo dokazali njegova dejstva na ljudsko zdravlje su sprovedena u Srbiji, uz angažovanje ustanova koje poseduju kvalitetne resurse da to urade na način koji se prepoznaje u svetu.

IZ OBRENOVCA U SVET

PHARMANOVA je domaća farmaceutska kuća koja je ušla u tridesetu godinu poslovanja, sa proizvodnjom i sedištem u Srbiji, predstavništvima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Izvoze na evropsko, azijsko i tržište Severne Afrike. Osnovu poslovanja čine razvoj i proizvodnja dodataka ishrani, lekova, medicinskih sredstava i kozmetike u fabrici u Obrenovcu. Kompanija zapošljava oko 150 ljudi i osim proizvodnje sopstvenih proizvoda realizuje i partnerstva u uslužnoj proizvodnji sa renomiranim farmaceutskim kompanijama.

Klinička istraživanja potvrdila su pozitivna dejstva jedinjenja polifenola na zdravlje i zaštitu u organizmu i naša čuvarkuća alixir 400 protect pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja slobodnim radikalima u oksidativnom stresu i sprečavanju nastanka posledičnih oboljenja, objasnila je Mirićeva. Dodaje da je žig "Čuvarkuća" i dokaz da je relevantno telo u našoj zemlji procenilo kvalitet proizvodnje i proizvoda i donelo odluku da proizvod zaslužuje da bude predstavljen javnosti na poseban način.

Foto promo

Akcija "Stvarano u Srbiji" i žig "Čuvarkuća" predstavljaju ohrabrenje i srpskim proizvođačima i srpskim potrošačima - da se domaći proizvod promoviše, ceni i da je prepoznat i istaknut njegov kvalitet.

- Kao dugogodišnji učesnik u zdravstvenom sektoru, brinemo se za svoju reputaciju kao farmaceutska kuća, kao poslodavac, poslovni partner u lancu snabdevanja naših partnera, i najvažnije kao porodična kompanija sa tradicijom i ugledom od osnivanja 1991. godine - rekla je Mirićeva.

- Naš cilj od početka postojanja jeste da brend Pharmanova bude sinonim kvalitetnog proizvoda, pouzdanog poslovanja i kompetentnih ljudi, čemu neprekidno težimo. U portfoliju imamo oko 40 proizvoda, svake godine razvijamo nove, a standardi proizvodnje, tehnologija i kontrola kvaliteta moraju da budu na najvišem nivou kako bi održali visok kvalitet proizvoda, po čemu je Pharmanova i prepoznata na tržištu. Za uspeh su potrebni znanje, vreme, sreća i tim koji deli iste vrednosti.

SVI MOGU U AKCIJU

DOBRO je i što u izbor može da uđe proizvod iz bilo koje kategorije - treba da pokažemo da je moguće uraditi proizvod u Srbiji, od domaćih sirovina i domaćim radom - naglasila je Aleksandra Mirić, direktorka kompanije Pharmanova.

- Treba ohrabriti sve industrije da se uključe u ovu akciju, jer mi ne znamo šta se sve to proizvodi u Srbiji i na šta treba da budemo ponosni. Akcija "Stvarano u Srbiji" to treba da promeni.

Pharmanova kontinuirano investira u proizvodnju, inovacije, tehnologiju, obuke i specijalizacije zaposlenih. Svake godine se na tržištu pojavi po nekoliko novih proizvoda kompanije Pharmanova. U toku 2020. godine, uprkos pandemiji, lansirali su nekoliko novih proizvoda "mendijaxon", "zankaf", "utidry", "gvožđe direkt", "soldzevit 1.000" i "vitamin c" sa cinkom koji svima pomažu u borbi za bolji imunitet u doba epidemije. U vreme pandemije izmenili su plan proizvodnje prateći povećane potrebe tržišta za vitaminima i mineralima i povećali zalihe zbog neizvesnosti snabdevanja.

Foto promo

Prioritet su proizvodi namenjeni zaštiti imuniteta, kako bi osigurali da će tržište dobiti ono što mu je potrebno od domaćeg proizvođača, koji stabilno funkcioniše i orijentisan je na region.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)