VESTI IZ PKS: E-fiskalizacija počinje u ponedeljak!

V. N.

29. 10. 2021. u 13:55

POSTEPENI prelazak privrede na novi model fiskalizacije počinje u ponedeljak 1. novembra ove godine i trajaće do 30. aprila 2022. godine.

ВЕСТИ ИЗ ПКС: Е-фискализација почиње у понедељак!

Foto Shutterstock

Prijavljivanje poreskih obveznika za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije moguće je preko portala Poreske uprave e-porezi

Obveznicima će biti uplaćeno 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom prodajnom uređaju još 100 evra, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos će biti uvećan za 20 odsto. Prijavljivanje za subvencije, na portalu Poreske uprave e-porezi, biće moguće do 31. januara 2022. godine.

Pre prijave za subvencije, poreski obveznici treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala e-porezi. Obveznici fiskalizacije će direktno dobijati novčana sredstva potrebna za prelazak na novi model fiskalizacije.

* * * * * * * * *

Od prvog kontakta do ugovora

ONLAJN međunarodni susreti “Od prvog kontakta do ugovora” održaće se od 1. do 5. novembra ove godine u organizaciji Privredne komore Srbije i Privredne komore Ankare u saradnji sa partnerima iz Evropske mreže preduzetništva.

Događaj je namenjen velikim kompanijama, malim i srednjim preduzećima, univerzitetima, istraživačkim centrima, klasterima, udruženjima, start-ap firmama iz oblasti:

• IKT, softver i digitalne usluge;

• medicina, zdravstvo i farmacija;
• nameštaj;
• hrana i piće;
• livenje i mašinska obrada.

Do sada je za događaj prijavljeno više od 160 učesnika iz 29 zemalja. Učešće na b2b sastancima je besplatno. Registracija je otvorena do 2. novembra putem platforme https://turning-contacts-into-contracts.b2match.io/.

* * * * * * * * *

Foto Privatna arhiva

Dualno obrazovanje - planirajmo zajedno!

POČELA je prijava poslodavaca za prijem učenika po dualnom modelu obrazovanja za narednu, školsku 2022/2023. godinu. Poslodavci koji žele da prime novu generaciju učenika, mogu se prijaviti putem portala Privredne komore Srbije portal.dualnoobrazovanje.rs

Prijava je otvorena do 30. novembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)