ANA BRNABIĆ STIGLA U BRISEL: Premijerka se sastaje sa Lajčakom, Bilčikom i Fajon pre radne večere

Tanjug

18. 05. 2021. u 17:53

PREMIJERKA Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će večeras prisutvovati radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana.

АНА БРНАБИЋ СТИГЛА У БРИСЕЛ: Премијерка се састаје са Лајчаком, Билчиком и Фајон пре радне вечере

D. Balšić

Domaćin večere je Visoki predstavnik EU, Žozep Borelj, koji ovim skupom želi da nastavi tradiciju neformalnih sastanka najviših zvaničnika iz regiona, koju je započela nedašnja šefica diplomatije EU, Federika Mogerini.

Premijerka Brnabić će se pred večeru, koja je planirana za 20.30 časova, prvo sastati sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom i šeficom Delegacije EP za Srbiju, Tanjom Fajon.

Oko 19 časova, u sedištu Evropske spoljnopolitičke službe, premijerka Srbije imaće razgovor sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Nakon toga planiran je i bilateralni susret Ane Brnabić sa šefom diplomatije EU, Đuzepom Boreljom.

Očekuje se da se premijerka Srbije iz Brisela obrati medijima oko 20 časova i posle zajedničke večere sa premijerima Albanije, Severne Makedonije, predsedavajućim Većem ministra BiH i premijerom tzv Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji