OSMANI POZVALA MILA NA KOSOVO I METOHIJU: Evo šta je odgovorio predsednik Crne Gore

Tanjug

15. 05. 2021. u 13:27

MILO Đukanović ocenio je da se Crna Gora i tzv. Kosovo zalažu za dobrosusedstvo, stabilnost regiona i zajedničku evropsku viziju "radi dobrobiti građana država".

ОСМАНИ ПОЗВАЛА МИЛА НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Ево шта је одговорио председник Црне Горе

Foto: Arhiva/AP Photo/Visar Kryeziu

Đukanović je to objavio na Tviteru nakon telefonskog razgovora sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, uoči samita Brdo-Brioni, koji će biti održan 17. maja.

- Veoma sadržajan telefonski razgovor sa predsednicom (tzv.) Kosova Vjosom Osmani u susret samitu Brdo-Brioni. Crna Gora i (tzv.) Kosovo dele želju za dobrosusedstvom, stabilnošću regiona i zajedničku evropsku viziju na dobro građana dve države. Uz zahvalnost za poziv da posetim (tzv.) Kosovo, radujem se nastavku razgovora na Brdu kod Kranja - napisao je Đukanović.

Proces Brdo-Brioni je godišnji skup ustanovljen 2013. godine u čijem je fokusu proširenje Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SPEKTAKL IZNAD PEŠTERA: Pogledajte - Dejstvuju helikopteri Mi-35 i Mi-17 (VIDEO)