KAKO AMERIČKI OBAVEŠTAJCI DOLAZE DO PARA: Optužuju Rusiju za hakovanja „izbijaju“ više novca iz budžeta

Novosti online

13. 05. 2021. u 20:06

OBAVEŠTAJNA zajednica SAD manipuliše spoljašnjom pretnjom povezanom sa hakerskim napadima kako bi izvukla više sredstava iz budžeta, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

КАКО АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДОЛАЗЕ ДО ПАРА: Оптужују Русију за хаковања „избијају“ више новца из буџета

Foto Depositphotos

-Američka obaveštajna zajednica jednostavno koristi druge zemlje za provokacije koje se pripisuju nekim neprijateljima, kako bi paralelno sa rešavanjem operativnih zadataka izvukla više sredstava iz budžeta, istakla je diplomata.

Prema njenim rečima, tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država o umešanosti Moskve u sajber-napade na kompaniju „Solar vinds“ izgledaju sve apsurdnije.

Prema njenim rečima, te optužbe su neosnovane.

-Bajdenova administracija je upravo u tom stilu 'veoma verovatno', prema tradiciji optuživanja Moskve za sve zamislive i nezamislive grehove, 95. po redu talas antiruskih sankcija obrazložila hakovanjem odgovarajuće opreme koju koristi američka državna institucija, dodala je portparolka.

SAJBER NAPADI NA AMERIČKE INSTITUCIJE

U decembru je objavljeno da je izvršen masovni sajber napad na klijente kompanije za računarsku bezbednost „Solar vinds“. Među žrtvama napada su brojne američke vladine agencije. Takođe je navedeno da bi ovo mogao biti jedan od sajber-napada najvećih po razmerama i šteti nanetoj američkoj javnom sektoru.

Početkom januara kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe, Federalni istražni biro i Agencija za infrastrukturnu i sajber-bezbednost SAD objavili su zajedničko saopštenje da su ruski hakeri „verovatno“ umešani u veliki sajber napad na američku vladu.

Moskva je to odlučno demantovala, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ocenio da su sve optužbe na tu temu neosnovane i predstavljaju nastavak slepe rusofobije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada