POČELA ISPLATA „MOJE PRVE PLATE“ ZA APRIL: Izveštaj poslodavaca do 10. maja

Tanjug

06. 05. 2021. u 16:36

NACIONALNA služba za zapošljavanje (NSZ) obavestila je nezaposlene i poslodavce koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, da je za lica uključena u ovaj program počela isplata novčane naknade za mesec april.

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА „МОЈЕ ПРВЕ ПЛАТЕ“ ЗА АПРИЛ: Извештај послодаваца до 10. маја

Novosti

S obzirom da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenog lica angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj u skladu sa svojim ugovornim obavezama do 10. maja dostave izveštaj za mesec april o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla, navedeno je u saopštenju NSZ.

Ovaj program traje ukupno devet meseci, počeo je od decembra meseca prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora njih 85 odsto i kod poslodavaca iz javnog sektora 15 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)