"NOVOSTI" SAZNAJU: Pored Vučića, na izložbi posvećenoj jasenovačkim žrtvama govoriće i patrijarh Porfirije i Milorad Dodik

Novosti online

22. 04. 2021. u 14:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otvoriće večeras izložbu pod nazivom "Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja" u Istorijskom muzeju Srbije.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Поред Вучића, на изложби посвећеној јасеновачким жртвама говориће и патријарх Порфирије и Милорад Додик

Foto: D. Milovanović

Kako "Novosti" saznaju, pored predsednika Vučića, obratiće se i patrijarh Porfirije, kao i Milorad Dodik predsedavajući Predsedništva BiH.

Izložba će biti otvorena u 19.00 časova, a povodom obeležavanja 22. aprila - Dana sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjice uspostavljanja NDH i sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu, saopštila je pres služba predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi