NATO SE OPET IGRA SA KIJEVOM: Zaharova o planovima Zapada u Ukrajini

Novosti online

14. 04. 2021. u 10:18

NATO podstiče ukrajinske vlasti da održavaju napetost u Donbasu, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

НАТО СЕ ОПЕТ ИГРА СА КИЈЕВОМ: Захарова о плановима Запада у Украјини

Foto: Foto: MIP Rusije/Printscreen

- NATO - vojni savez koji treba da se bavi pitanjima bezbednosti, opet se igra Kijevom. Nalazeći se u kontaktu i tesnim vezama sa kijevskim režimom, Alijansa ne izražava zabrinutost zbog onoga što se dešava u Donbasu, već obrnuto, još više podstiče kijevske političare, te usijane glave na tzv. velika dela, i to se dešava već mnogo godina. Ginu deca, žene, stariji ljudi - rekla je ona za "Vesti FM".

Kritikovala je i Evropsku uniju, istakavši da nijednom još nisu izrazili zabrinutost niti izneli zahteve prema zvaničnom Kijevu da se pokaju ne samo zbog premeštanja snaga, nego i ubistva civila.

- Nećete naći nijedan javni poziv, oštar, Kijevu da odustane od onoga što radi, da se vrati za pregovarački sto, i da prekine taj međunarodni politički bezobrazluk. Ništa od toga nije bilo - rekla je Zaharova.

Brisel je, upravo suprotno, pooštrio retoriku ne prema kijevskom režimu nego prema Rusiji prebacujući na nju odgovornost za ono se dešava u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati