ĐILAS KRIJE NOVAC ŠIROM SVETA: Pare čuva u čak 10 valuta

V.N.

27. 03. 2021. u 08:53

LIDER stranke Slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas raspolaže sa čak 53 aktivna računa u različitim finansijskim institucijama u 17 zemalja, na kojima je krajem oktobra prošle godine ukupno imao tačno 67.966.814,35 dolara!

ЂИЛАС КРИЈЕ НОВАЦ ШИРОМ СВЕТА: Паре чува у чак 10 валута

Foto Tanjug

Ova finansijska šema, koju je Đilas godinama razrađivao, proteže se od Srbije, preko zemalja u regionu (BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije), zatim Kipra, Italije, Švajcarske, Luksembruga, Holandije, Moldavije, Češke, pa sve do Mauricijusa, Hongkonga i - Amerike. To pokazuju podaci iz dokumenata koji su u posedu "Novosti".

Kako bi što bolje prikrio tragove novca koji je, kako se sumnja, godinama iznosio iz Srbije, Đilas se pobrinuo da ni na jednom od računa kojima raspolaže u inostranstvu, on nije jedini korisnik.

Naime, prema dokumentaciji do koje su došle "Novosti", Đilas je na ovim računima suvlasnik sa čak 47 kompanija i šest osoba.

PARE ČUVA U DESET VALUTA

PREMA podacima do kojih smo došli o računima Dragana Đilasa, on novac na 17 destinacija čuva u čak deset valuta. To su, pored evra i dolara, i švajcarski franci, hrvatske kune, moldavski leji, bugarski levi, makedonski denari, bosanske konvertibilne marke.

Celu šemu i sve detalje pročitajte u današnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!