VELIKA OČEKIVANJA OD OKUPLJANJA RUKOMETAŠA! Đerona: Biće ovo odlična akcija

Đ. S.

08. 03. 2021. u 19:46

NEĆE biti utakmica, plasman na Evropsko prvenstvo je već obezbeđen, ali to ne znači da selektor srpskih rukometaša Toni Đerona ne planira da se ozbiljno posveti radu sa svojim izabranicima tokom predstojeće EHF nedelje.

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ОКУПЉАЊА РУКОМЕТАША! Ђерона: Биће ово одлична акција

FOTO: RSS

Španac će, takođe, imati šansu da vidi neke nove asove i implementira dodatne taktičke varijante i dodatno podeblja svoj rukopis u igri "orlova", koji su posle dve pobede nad Francuskom i slavljem nad Grčkom u januaru podsetili na neka lepša vremena.

- Imali smo odličnu akciju u januaru, a verujem da će tako biti i sada, bez obzira na to što nema utakmica. Bez njih, biće ovo drugačija nedelja, posvećena treningu. Nažalost, nemamo igrače iz Nemačke, ali napravili smo takav plan i program da idemo dalje sa našim aktivnostima. Proverićemo nove igrače da vidimo šta mogu u ovom trenutku. Kada ih gledate u klubovima, zapravo, nemate potpunu sliku kako rade i treniraju, pa ćemo sada imati više vremena i to da vidimo. Radićemo više individualno i u tandemima, iz čega će se "izroditi" neke nove ideje. Grupa je otvorena, to smo rekli od početka. Tako bi uvek i svuda trebalo da bude - rekao je Đerona na okupljanju u Staroj Pazovi.

Podvukao je da srpski rukometaši moraju da imaju najznačajnije uloge u svojim klubovima da bi bili deo nacionalnog sastava.

- Svi srpski igrači moraju da znaju da ako dobro igraju u svojim klubovima imaju šansu da budu ovde. Krenuli smo sa listom od 25-30 igrača, sada smo na 40-45, razmišljamo o mnogima, mislim da konkurencija i takmičenje između njih povećavaju kvalitet. Ako svi igrači budu razmišljali šta mogu da urade za nacionalni tim, onda će i rezultati biti bolji - kaže selektor.

SJAJNA NEDELjA

JEDAN od najiskusnijih u ovom sastavu "orlova", golman Vladimir Cupara, srećan je zbog novog okupljanja.

- Sigurno je da će nam značiti ova nedelja. Dosta ovih momaka će imati šansu da radi sa nama i upozna sistem Tonija Đerone. Dobro je to što nemamo utakmicu u ovom trenutku, pogotovo za nas iz inostranstva koji igramo na više frontova i imamo vrlo gust raspored, opterećen i brojnim otkazivanjima - rekao je Cupara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri