ODNETO OKO 700 KILOGRAMA SMEĆA: U na Vršačkim planinama očišćena divlja deponija

J. J. BALjAK

08. 03. 2021. u 15:45

SPORTSKI klub „Jin-Jang“ iz Vršca organizovao je veliku akciju uklanjanja stare divlje deponije na Vršačkim planinama, koja se nalazi iza nekadašnjeg Supovog odmarališta.

ОДНЕТО ОКО 700 КИЛОГРАМА СМЕЋА: У на Вршачким планинама очишћена дивља депонија

Foto: Klub Jin-Jang

Zajedno sa svojim članovima i drugim ljubiteljima prirode odneli su oko 700 kilograma smeća, ali je ostalo još mnogo otpada, koje je rasuto po šumi, zbog čega će uskoro organizovati još jednu akciju.

Za to će im biti potrebni jutani ili veliki papirni džakovi, s obzirom na to da je ostalo da odnesu staklene flaše i drugu staklenu ambalažu, koja se tu skupljala još iz vremena kada je tu radio kafić.

Foto: Klub Jin-Jang

Supovo odmaralište je, inače, bilo izgrađeno pre više od pola veka za potrebe radnika unutrašnjih poslova tadašnje Jugoslavije, koji su tu dolazili na odmor. Imao je elitni restoran i smeštajne kapacitete, ali je već krajem osamdesetih godina sve to počeo da propada.

Objekat je jedno vreme obezbeđivala vojska, potom policija, a sada je bez nadzora i potpuno je devastiran. Od nekadašnjeg velelepnog zdanja, ostali su samo zidovi i krov. Sve ostalo je pokradeno, a srča, koja se nalazi svuda unaokolo, svedoči o bahatosti provalnika.

Postojale su inicijative da se taj objekat obnovi, ali to nije moguće dok se ne ustanovi ko je vlasnik, s obzirom na to da je građen u vreme kada se sve smatralo društvenom svojinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024