BRITANSKI PREMIJER NAJAVIO KRAJ MERA: Sve škole u Engleskoj otvaraju se u ponedeljak, povratak normalanom životu posle 21. juna

Tanjug

07. 03. 2021. u 09:49

OTVARANjE škola sutra u Engleskoj za sve đake biće prvi korak ka povratku u normalu i do toga je došlo samo zahvaljujući padu broja zaraženih kovidom, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson.

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО КРАЈ МЕРА: Све школе у Енглеској отварају се у понедељак, повратак нормаланом животу после 21. јуна

Foto; Printskrin

Džonson je otkrio plan za ublažavanje restriktivnih mera, prema kojima se prve otvaraju škole, a kasnije će se otvarati i druge ustanove, radnje i kompanije, preneo je Rojters.

Završna faza ublažavanja ne bi trebalo da se dogodi pre 21. juna.

"Otvaranje škola pokazuje veliki trud koji smo uložili da pobedimo virus. Za to se borio svaki naš građanin i idemo korak ka normali. Normalno je da prvo vratimo naše mlade ljude u škole", rekao je Džonson.

Svako naredno ublažavanje će zavisiti od broja zaraženih, navela je vlada, koja se nada da će se sve rešiti programom vakcinacije, prema kojem je dosad 22 miliona ljudi primilo jednu ili obe doze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane