DEDA KOLE JURI GINISOV REKORD: Dragiša Kosnić i u poznim godinama aktivno igra fudbal, želi da pretekne kolegu iz Egipta

B. Grujić

05. 03. 2021. u 17:05

DRAGIŠA Kosnić Kole (67) još aktivni fudbaler Proletera iz rodnog sela Međa, odlučio je da juri i obori Ginisov rekord, koji drži 73-godišnji Egipćanin.

ДЕДА КОЛЕ ЈУРИ ГИНИСОВ РЕКОРД:  Драгиша Коснић и у позним годинама активно игра фудбал, жели да претекне колегу из Египта

Dragiša Kosnić / Foto Privatna arhiva

- Javio mi se, bio je veoma ljubazan i čestitao mi na istrajnosti, uz potvrdu svog rekorda koji se zvanično nalazi u Ginisovoj knjizi - kaže popularni Kole, uz napomenu da se fenomenalno oseća i da je doneo odluku da se upusti u avanturu obaranja rekorda, fudbalskog faraona, koji se oprostio od aktivnog igranja, ali ljubomorno čuva mesto na svetskom tronu. - Velika želja mi je da na oproštajnoj utakmici, osim mojih unuka, koji su takođe fanovi fudbala, ugostim srpskog reprezentativca i internacionalca u Turskoj, Duška Tošića, koji mi se javio i čestitao, kada je video priču o meni.

Kosnić se svojevremeno, kao trener omladinaca zrenjaninskog Proletera, ceneći njegov trud i želju da uspe, odrekao obroka na stadionu u Karađorđevom parku, u korist talentovanog Duška Tošića, koji je vozom iz Orlovata u tri sata noću kretao da ne bi zakasnio na trening i u školu.

- Imam ja do rekorda još puno, ali dobro se osećam i na utakmici najveći mi je problem da nateram saigrače, znatno mlađe, da trče - uz osmeh dodaje Kosnić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV UPRAVE SAOBRAĆAJNE POLICIJE SRBIJE: Naznačite deonice za kontrolu brzine