GO DEMORKATA OKUPLJENIH OKO LEČIĆA: Na dnevnom redu osnivanje udruženja građana "Demokrate Srbije"

D. M.

28. 02. 2021. u 12:51

DEMOKRATE okupljene oko Branislava Lečića počele su u podne sednicu Glavnog odbora u beogradskom Domu omladine na kojoj je ključna tačka usvajanje Deklaracije o organizovanju demokrata za dalju borbu.

ГО ДЕМОРКАТА ОКУПЉЕНИХ ОКО ЛЕЧИЋА: На дневном реду оснивање удружења грађана Демократе Србије

Foto: Novosti

U Dokumentu od šest tačaka predlaže se da bude osnovano udruženje gražana "Demokrate Srbije", koje će za vilj imati pridobijanje mladih, njihovo uključivanje u političku akciju u stvaranje nove generacije političara demokrata za budućnost.

- Odlučni smo da nastavimo borbu za ostvarivanje vizije Srbije utemeljene na vrednostima i ciljevima na kojima je osnovana DS. Samovoljom ljudi kojima je režim omogućio da i dalje vode stranku, sprečeni da se za takve ciljeve borimo u okviru svoje stranke, spremni smo da delovanje nastavimo kroz građansko udruživanje, povezujući se sa ideološki i politički bliskim pokretima, organizacijama i strankama - navodi se u Deklaraciji.

Foto: Novosti

Predlog Deklaracije

Ministarstvo državne uprave i lokalne smaouprave odbilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan za zakonskog predsednika DS, pa tako šef stranke ostaje Zoran Lutovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere