BAJDEN JAČA ISLAMSKU DRŽAVU: Iranski oficir upozorio - SAD oživljavaju terorizam

Novosti online

27. 02. 2021. u 20:03

VISOKI bezbednosni oficir Irana je rekao da američko bombardovanje Sirije na granici sa Irakom samo jača Islamsku državu (IS).

БАЈДЕН ЈАЧА ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Ирански официр упозорио - САД оживљавају тероризам

Foto: Depositphotos

- Nedavne američke akcije samo jačaju i šire aktivnosti terorističke Islamske države u regiji - rekao je Ali Šamhani, sekretar Iranskog vrhovnog nacionalnog veća tokom susreta sa iračkim ministrom spoljnih poslova Fuadom Huseinom, preneo je ''Njujork post''.

Vazdušni napadi, koji su se dogodili u noći između četvrtka i petka, bili su prvi otkako je na dužnost stupio predsednik SAD Džozef Bajden, a za metu su imali paramilitarne grupe koje podržava Iran.

Bajdenova administracija je bombardovanjem odgovorila na napade na američke trupe u Iraku.

- Napadi na anti-terorističke snage su početak nove runde organizovanog terorizma - rekao je Husein.

Šamhani je rekao da će se "Iran suprotstaviti planu SAD da oživi terorizam u regionu", ali nije objasnio na koji način, dodaje ''Njujork post''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku