ZA LEPŠI I ZELENIJI ZRENJANIN: Sadnice javora ukrasile Bagljaš (FOTO)

B. GRUJIĆ

26. 02. 2021. u 17:33

U OKVIRU pokrajinskog projekta "Zasadi drvo" obuhvatila je sadnju mladica na nekoliko lokacija u Zrenjaninu.

ЗА ЛЕПШИ И ЗЕЛЕНИЈИ ЗРЕЊАНИН: Саднице јавора украсиле Багљаш (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Kako je to naglasio gradonačelnik Simo Salapura, u protekle dve godine nabavljeno je blizu 20 hiljada sadnica koje su distribuirane seoskim mesnim zajednicama, urbanim delovima grada, a deo je korišćen za sadnju na saniranim divljim deponijama.

- Danas smo u parku u najvećem gradskom stambenom naselju Bagljaš zasadili 15 stabala javora - istakao je Simo Salapura, uz zahvalnost volonterima i građanima koji su učestvovali u akciji "Zasadi drvo" i napomenu da se planski traže nove lokacije na kojima će saditi mladice javora i jasena.

Akciji je prisustvovala i Slađana Dabić, stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma u Direkciji JP "Vojvodinašume" i naglasila da je od početka akcije njeno preduzeće izdvojilo lokacije i doniralo oko pet hiljada sadnica, uglavnom ukrasnog drveća.

- Zadovoljstvo mi je što smo danas u Zrenjaninu gde je procenat pošumljenosti, veoma mali, kao i u celoj Vojvodini, i mi smo za ovu priliku izdvojili 300 sadnica poljskog jasena, javora, gorskog javora, mleča i na indirektan način, pomogli da u naselju Bagljaš, već u sledećoj sezoni, kada krene vegetacija, bude vrlo lep drvored - naglasila je Slađana Dabić.

Foto: Grad Zrenjanin

Kako je najavljeno, u narednom periodu crvenolisna šljiva sadiće se u ulici Vojvode Petra Bojovića, a biće uređivani i gradski parkovi Čokliget i Plankov park.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a