ĐILAS OTIMA JEREMIĆEVE ODBORE: Oobračun dela opozicije preselio se na lokalni nivo

D. M.

20. 02. 2021. u 11:33

POSLE dve godine otkako je osnovao Stranku slobode i pravde, Dragan Đilas je užurbano krenuo u pravljenje stranačke infrastrukture, posebno na lokalu. Tako je samo u poslednjih mesec dana formirao više od 30 opštinskih i gradskih odbora SSP širom Srbije, što je dodano zakomplikovalo inače zategnute odnose između njega i Vuka Jeremića.

ЂИЛАС ОТИМА ЈЕРЕМИЋЕВЕ ОДБОРЕ: Ообрачун дела опозиције преселио се на локални ниво

Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Naime, kao tvrde naši izvori, Đilas u ovoj akciji ojačavanja stranke masovno "zahvata" i članstvo, ali i funkcionere drugih stranaka, a "na meti" su posebno kadrovi Jeremićeve Narodne stranke i Demokratske stranke.

Navodno, lideru SSP se žuri, ne samo da ojača svoju stranku, nego i da oslabi Jeremićevu, koja prednjači po organizaciji u odnosu na SSP, jer ima osnovano skoro 100 odbora u Srbiji.

Poseban "okršaj" vodi se u Beogradu, gde je Đilas od početka februara osnovao filijale u desetak opština, uključujući Novi Beograd, Vračar, Stari grad i Savski venac. U prestonici su prvaci SSP i NS još prošlog leta ušli u klinč, kada je Nikola Jovanović navodno spremao transfer iz Jeremićeve stranke u Đilasovu i pritom vrbovao i druge funkcionere da pođu sa njim.

Nakon što su u javnost procurili snimci na kojima Jovanović pogrdno govori o bivšem stranačkom šefu Jeremiću, ali i bliskoj Đilasovoj saradnici Mariniki Tepić, taj transfer je propao.

Đilasova SSP odnedavno ima odbore i u Kragujevcu, Pančevu, Aranđelovcu, Vranju, Subotici, Valjevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Kraljevu...

- Paralelno dok gradi stranačku infrastrukturu, Đilas, preko Zorana Lutovca, u stanju "indukovane kome" drži DS. Ne zna se ni ko je šef stranke, DS je finansijski devastirana, stranku zbog neplaćenih računa izbacuju iz prostorija širom Srbije, a onda njih zauzima SSP - kaže naš izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati