MINISTAR MOMIROVIĆ: Mašine se ne gase na putu Novi Pazar - Tutin

N.K.

16. 02. 2021. u 15:13

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirovića izjavio je u Novom Pazaru da država ulaganjem u infrastrukturu želi da povrati i poveća poverenje građana ovog kraja koji je decenijama zanemarivan.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Машине се не гасе на путу Нови Пазар - Тутин

Foto: N.K.

Momirović je, sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave, obišao obilaznicu oko Novog Pazara, ali i radove na rekonstrukciji magistralnog puta ka Tutinu koje izvodi turska firma “Tašjapi”, a vredni su 24 miliona evra.

- Ovo je strateški važna saobraćajnica i trebala je da bude rekonstruisana pre više decenija. Previše kasnimo, pogotovo za ovaj kraj i nemamo više vremena za gubljenje i moramo da nadoknadimo ono što nije rađeno decenijama. Predsednik Vučić je jasno istakao da je ulaganje u ovaj kraj prioritet, u pitanju je prestiž, a ljudi odavde moraju da povrate, a i da podignu poverenje u svoju državu – poručio je Momirović.

On je podsetio da je rok za završetak radova jun 2022. godine, ali da će se truditi da sve bude završeno i ranije, možda i do kraja ove godine.

Momirović je najavio da će država u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti da ulaže u Novi Pazar, da će u narednom periodu biti urađeno 110 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže, da je u planu i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, ali i investicije u sporstku infrastrukturu.

- Nadam se da će do kraja godine krenuti radovi i na deonici autoputa od Požege do Boljara, a planirana je i rekonstrukcija puta Kraljevo – Novi Pazar jer ovaj grad zaslužuje da bude bolje povezan sa ostalim delovima Srbije. Novi Pazar zaslužuje ozbiljne investicije – dodao je ministar u čijoj pratnji je bio i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Foto: N.K.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da su izgradnja obilaznice oko grada i rekonstrukcija puta do Tutina dva veoma bitna projekta jer u prošlosti vrlo malo ulagano u ovaj kraj.

- Poslednjih godina se ulaže, pogotovo u putnu infrastrukturu i ovo je konkretan dokaz. Bili smo nerazvijeno područje, a ovaj putni pravac i autoput Požega Boljare su projekti za budućnost i razvoj našeg kraja – naveo je Biševac.

On je najavio da će ove godine biti urađeno kilometar i po obilaznice oko grada, a da će uporedo sa tim biti rađeno na rešavanju problema eksproprijacije.

Momirović: Ima većih prioriteta od aerodroma

Ministar Momirović izjavio je da sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara nije razgovarao o izgradnji aerodroma u blizini ovog grada i da je to previše ozbiljna investicija.

- Ne želimo neoprezno da ulazimo u takve investicije i politički promovišemo sebe, a da to ima upitnu perspektivu. Mi se nismo proslavili investicijama u aerodrome, imamo Beograd i Niš, delimično Kraljevo, a u ovom trenutku ima prioritetnijih pitanja poput putne i komunalne infrastrukture – objasnio je Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK