FINALE PRE FINALA: Lebron ukrotio "grčku zver", Njujork savladao Voriorse (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 08:30

TRI duela u NBA ligi odigrana su između četvrtka i petka. Nije bilo srpskih košarkaša na terenu.

ФИНАЛЕ ПРЕ ФИНАЛА: Леброн укротио грчку звер, Нјујорк савладао Вориорсе (ВИДЕО)

Foto AP

Finale pre finala odigrali su Milvoki Baksi i Los Anđeles Lejkersi, a aktuelni šampion slavio je rezultatom 113:106. 

Dominirao je Lebron Džejms sa 34 poena, uz osam asistencija i šest skokova, za nešto više od 37 minuta na parketu. Treba istaći da je za tri Džejms šutirao 6/10. 

Kod Milvokija istakao se dabl-dablom Janis Adetokumbo sa 25 poena uz 12 skokova i tri asistencije. 

Baksi su imali prednost do kraja druge četvrtine, tada su gosti uspeli da prelome i do kraja su održavali vođstvo. Ipak, Baksi su uspeli i u završnici da preokrenu, bilo je 102:100, potom je ponovo trojkama na scenu stupio Džejms. 

Njujork Niksi slavili su protiv Golden Stejt Voriorsa 119:104. Nisu timu iz San Franciska pomogla ni 30 poena Stefa Karija. Njujork je imao više raspoloženih igrača, Baret je ubacio 28 poena, Robinson 18, Rendl 16 uz čak 17 skokova.

Stigao je umor Voriorse, posle pobeda nad Lejkersima i Sparsima, nisu imali snage da naprave nešto ozbiljniji niz, Niksi su zato vezali treću pobedu, posle Bostona i Orlanda.

Mičel se sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija razigrao protiv Pelikana za nastavak dominacije Jute (129:118), Džezeri su drugi put uzastopno pobedili Nju Orleans, iako su bili rasploženi Ingram (23 poena) i Vilijamson (27 poena).

Juta je računala i na Konlija (20 poena), Klarksona (19) i Bogdanovića (16), a naredni izazov Džezera biće Voriorsi, kao lepa prilika da vežu čak osmu pobedu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice