VLADIMIR ORLIĆ: Kad tajkunski deo bivšeg režima udari da piše pisma - po pravilu se "zatrese Evropa"

Novosti onlajn

20. 01. 2021. u 10:46

- KAD tajkunski deo bivšeg režima udari da piše pisma, po pravilu se zatrese Evropa. Od smeha - kaže Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: Кад тајкунски део бившег режима удари да пише писма - по правилу се затресе Европа

Foto: Arhiva Večernje Novosti

- Niko čudom da se načudi: kud, od svih, baš ona mala grupa samoproglašenih "genija", koja svake nedelje celu EU uči pameti "šta i kako treba" - sada piše pisma i moli za usluge. Još i adresira na D. Mekalistera i V. Bilčika, kao da je malo puta baš njih dvojicu vređala u svojim tabloidnim, prostačkim saopštenjima i izjavama. Sad bi maca na vratanca? Da se pravimo da ništa nije bilo, kad se i onako u Srbiji već godinama ti isti foliraju da nisu baš oni sve živo opljačkali i upropastili, uništili svaku demokratiju i evropsku perspektivu? Pa foliranje prešlo u naviku, prelilo se i u pisma? - dodaje on.

- Baš ekipa polupanih političkih poluproizvoda, koja preti da će i ispred EP da štrajkuje ležanjem na stepeništu, možda nekog evroposlanika i da prebiju, koja je junački bojkotovala svaki dijalog i bojkotovala EP, sada u suzama tvrdi - ne mogu da dočekaju da dijalog počne, propadoše što ga nema? Lepše im zvuči nego istina: da su propali jer narod ne može njihove laži i prenemaganja očima da gleda. Pa bi sad da se prenemažu malo i po svetu. Da ni potpise u svojoj zgradi više da prikupe ne mogu, a lokalni odbor stranke da imaju negde sanjaju godinama, sve budeći se u znoju.

- Da sebe u pismu proglašavaju za "proevropske" oni koji su demolirali RTS, prebijali novinare, demolirali Skupštinu, prebijali narodne poslanike, mahali vešalima i testerama, pozivali na silovanje premijerke i nazivali žene droljama? Pod ruku se držali sa dokazanim fašistima i osuđenim dilerima droge, promovišući takve kao svoje političke saveznike? Jeste, to je baš "evropski" - još se krste širom Evrope, kad ih se sete. I bez pisma. Ali tajkunsko - lopovska družina spisatelja se ne da pokolebati: oni još namršteni poručuju - ima dijalog da bude kad i kako mi kažemo, ne zanima nas nikakva epidemija! Samo što prstom ne zaprete EP, poručujući: to što vi ne putujete nigde nas ne zanima, ima da dođete kad vam naredimo!

- Pa da cirkus bude veći, prostru dokaz svoje bitnosti: znate, to što smo propali na izborima, to je korpus delikti da smo važni! Ovaj naš mučeni PSG, na primer, dobio 2% glasova u junu - pa vidite da smo lideri! Lutovac nema ni kancelariju više, znači da smo najjači! Đilas ne može da nađe trećeg člana u Surčinu već dve godine, znači da smo mi legitimne vođe! A Brisel čita i trese se. Od gromoglasnog smeha.

- Šteta što u pismu ne staviše koji red o svojim genijalnim zahtevima, bio bi cirkus tada kompletan. Da se pohvale pred svetom svojim blistavim idejama o izmišljenim ministarstvima u koje treba njih da bira neko drugi, a da oni ni glas na izborima ne dobiju. O njihovim paralelnim partijskim redakcijama u javnom servisu, kad su već navikli da žive u paralelnom kosmosu. Doduše, sa po kojim pravim, novim, ugovorom za preprodaju reklamnog prostora - njima, naravno. Jer para nikad dosta, a naviklo se to da uzima, drugačije ne može da živi. Pa da vidite šta je "evropski", ne 100 - nego 110%, kad ga Đilas smisli.

- Ako u ovim urnebesnim izlivima inspiracije na tastaturu ima bilo šta dobro, to je prilika da se i u Briselu povremeno podsete - sa kakvim oskudnim, a na vlast alavim, moralno i pameću potpuno praznim, ali zato umišljenim i agresivnim, političkim polusvetom mi imamo posla. Tad im je slika o prilikama u Srbiji uvek nešto jasnija. A bude i prilika i da se povremeno od srca nasmeju ljudi - zdravo je - napisano je u saopštenju Vladimira Orlića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024