GNUSNIM LAŽIMA UDARILI NA SRBIJU: Priština traži od Albanije da „osudi srpski genocid"

Tanjug

16. 12. 2020. u 19:44

VRŠILAC dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani zatražila je danas u razgovoru sa predsednikom Albanije Iljirom Metom u Tirani da Albanija u skupštini usvoji rezoluciju kojom se „osuđuje srpski genocid“.

ГНУСНИМ ЛАЖИМА УДАРИЛИ НА СРБИЈУ: Приштина тражи од Албаније да „осуди српски геноцид

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

- Želimo da skupština Albanije usvoji rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Abancima na Kosovu. To je učinila naša skupština i želimo da Albanija bude iza nas, kako bismo bili jedinstveni - rekla je Osmanijeva na zajedničkoj konferenciji za medije posle susreta.

Ona je poručila da bi Albanija trebalo da bude snažan glas u međunarodnim organizacijama u kojima tzv. Kosovo još nema članstvo.

- Znate da je put (tzv.) Kosova uvek bio pun izazova, ceo naš proces izgradnje države. Mi smo imali Albaniju na svojoj strani. Istina je da je Srbija počinila ratne zločine i genocid i nema druge istine, a ceo svet je to video. Ali da ne bi poništili istinu, potrebna nam je podrška Albanije, da bude naš glas tamo gde nemamo glasa - rekla je Osmanijeva.

Meta je istakao je da je važno produbiti saradnju Albanije i tzv. Kosova i tako „učiniti granicu nevidljivom“.

- Međudržavna granica ne samo da će biti nevidljiva, već će se ljudi približiti i razmeniti iskustva. Uverio sam predsednicu Osmani da ćemo i dalje podržavati suverenitet i teritorijalni integritet (tzv.) Kosova - rekao je Meta.

On je pozdravio to što su se bivši lideri OVK odazvali Specijalnom sudu u Hagu ne bi li, kako je naveo, „potvrdili istinu i opovrgnuli navode o ratnim zločinima“.

- Pohvalio sam dostojanstveni stav i izrazio podršku OVK i kosovskim institucijama da se suoče sa pravdom da još jednom potvrde kosovsku pravdu - istakao je Meta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju