MEĐUNARODNA IZLOŽBA “DETE” PREMIJERNO U PARAĆINU: Na raspisan konkurs stiglo više od 5.000 fotografija (FOTO)

Z. RAŠIĆ

09. 12. 2020. u 21:31

U GALERIJI Kulturnog centra u Paraćinu od danas je postavljena međunarodna kružna izložba umetničkih fotografija “Dete”.

МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА “ДЕТЕ” ПРЕМИЈЕРНО У ПАРАЋИНУ: На расписан конкурс стигло више од 5.000 фотографија (ФОТО)

Foto: privatna arhiva

Ona je organizovana pod pokroviteljstvom Međunarodne fotografske asocijacije FIAP, a u organizaciji foto-klubova iz Paraćina i Zaječara, kojima se pridružio pre nekoliko godina i ruski foto-klub iz grada Penza.

Izložba “Dete” jedna je od najstarijih u Srbiji; pre 44 godine prvi put je organizovana u Zaječaru, a sada, premijerno, kreće iz Paraćina, gde se organizuje osmi put.

Prema rečima predsednice foto-kluba grada na Crnici Maje Stošić, na raspisan konkurs stiglo je više od 5.000 umetničkih fotografija iz 58 država 272 autora, a samo za izložbu u Paraćinu stiglo ih je više od 1.100.

- Nagrađena su 84 autora i njihove fotografije se mogu pogledati na ovoj izložbi za koju nije upriličeno otvaranje iz poznatih epedemioloških razloga. Među nagrađenima su i troje članova kluba domaćina, Milena Milenković, Miloš Krstić i Ivan Radosavljević, čija je fotografija “Majstor”, sa likom Zorana Purgera, preminulog paraćinskog majstora fotografije i predsednika kluba, nagrađena FIAP-ovom zlatnom medaljom – rekla je Stošićeva.

Foto: privatna arhiva

Druge dve nagrađene fotografije Paraćinaca su “Geza” i “Spiral”.

Izložba će ostati u Paraćinu do 19. decembra i može se pogledati u starom Kulturnom centru individualno ili u manjim grupama svakog dana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda