AFERA „MOST NA ADI”: Objavljeni ključni ugovori i ključni ljudi povezani sa Đilasom (DOKUMENTI)

Objektiv

03. 12. 2020. u 14:43

PORTAL Objektiv objavio je dokumente koji po tvrdnjama tog portala ukazuju na to da je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas iznudio milione evra od konzorcijuma koji je gradio most.

АФЕРА „МОСТ НА АДИ”: Објављени кључни уговори и кључни људи повезани са Ђиласом (ДОКУМЕНТИ)

Foto: Tanjug

Prvi dokument je ugovor između dve kompanije koje su činile tročlani graditeljski konzorcijum, austrijske “Porr” i slovenačke “SCT Evropa”, kojim se garantuje da će grčkoj firmi “Seal commercials”, blisko povezanoj sa Draganom Đilasom, biti isplaćena provizija (ne navodi se iznos) ukoliko konzorcijum dobije posao izgradnje Mosta na Adi. A dobio je, navodi Objektiv.

U ugovoru doslovce piše: “Ovaj ugovor predviđa isplatu provizije kompaniji Seal u slučaju da građevinski ugovor za izgradnju mosta na Savi bude dodeljen konzorcijumu”.

Foto: Objektiv

Portal dodaje da je ovde važno napomenuti da je, osim ove provizije, firmi “Seal commercials” uplaćeno i blizu 2,5 miliona evra na ime navodnih “konsultantskih usluga” za izgradnju mosta, o čemu svedoči i faktura za tu transakciju:

Foto: Objektiv

Podsetimo, Objektiv je već pisao da je vlasnik “Seal commercials” kontroverzni biznismen i srpski državljanin Rajan Rajičić, koji je u bliskim vezama sa ljudima od najvećeg poverenja Dragana Đilasa, između ostalih i sa Đilasovim kumom Draganom Ješićem, sa kojim se intenzivno viđao u vreme realizacije ovog koruptivnog aranžmana.

"Ovde dolazimo do drugog krunskog dokaza ove korupcije", piše Objektiv, "koji svedoči o povezanosti Đilasa sa tokovima novca u celom poslu, a to je dokument iz kog se vidi da Rajičić ima zajedničku firmu sa Borisom Rankovićem, jednim od najbližih Đilasovih saradnika i tadašnjim direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i uređenje Beograda, koji se pitao za sve u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi!"

Ova veza Rajičića i Đilasa, odnosno njegovog saradnika Rankovića, vidi se iz zvaničnih i javno dostupnih podataka Agencije za privredne registre (APR). Reč je o registracionoj prijavi iz maja 2012. godine u kojoj piše da su Rajičić i Ranković vlasnici po 50 odsto kapitala firme “Real Motorsport d.o.o.” iz Beograda.

Pogledajte kako izgleda taj dokument:

Foto: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna