POTVRĐENA OPTUŽNICA: Seljimi sutra putuje u Hag

Novosti online

04. 11. 2020. u 20:46

SPECIJALNI sud u Hagu potvrdio je optužnicu šefu parlamentarne grupe pokreta Samoopredeljenje i bivšem pripadniku OVK, Redžepu Seljimiju. Ove navode izneo je sam Seljimi uz naznaku da će sutra otputovati u Hag.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА: Сељими сутра путује у Хаг

Foto arhiva

- Osećam obavezu da vas obavestim da ću sutra otputovati u Hag (Holandiju) da bih se pre svega suočio sa ovim izazovom koji je postavljen pred Oslobodilačkom vojskom Kosova - poručio je Seljimi u objavi na Fejsbuku.

Kaže da u Hag ide „uzdignute glave“, ali da će se „uzdignute glave i vratiti – jer sam bio, jesam i biću vojnik Oslobodilačke vojske Kosova za koju sam spreman da dam sve od sebe“, dodao je Selimi.

Redžep Seljimi (Rexhep Selimi), potvrdio je još 10. novembra 2019. godine da mu je uručen poziv Specijalnog suda za sledeću nedelju, kao i da je pozvan u svojstvu osumnjičenog.

Specijalno tužilaštvo Kosova danas je uz podršku EULEX-a i Kosovske policije sprovelo operaciju u kući bivšeg predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasnićija, nekada jedne od ključnih figura OVK.

Iako još uvek nema zvaničnih potvrda iz Haga, ljudi bliski Krasnićiju kao i njegov advokat potvrdili su za prištinske medije da je Krasnići uhapšen i da je krenuo za Hag uz naznaku da je optužnica protiv njega već potvrđena.

U međuvremenu je sekretar udruženja ratnih veterana OVK Faton Klijinaku kazao za Kanal 10 da postoji informacija da snage Specijalnog suda sprovode pretres i u kući upravo Redžepa Seljimija, kao i Azema Sulje. Međutim, ovu informaciju demantovala je Bota Sot, pozivajući se na svoje izvore bliske Samoopredeljenju.

Seljimi u večerašnjoj objavi na Fejsbuku nije pomenuo da je u njegovoj kući izvršen pretres.

(Kossev)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)