NA TRONU SVETOG PETRA U NAJTEŽA VREMENA: Petar Petković uputio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija

D. Z.

30. 10. 2020. u 15:37

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković uputio je saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija.

НА ТРОНУ СВЕТОГ ПЕТРА У НАЈТЕЖА ВРЕМЕНА: Петар Петковић упутио саучешће поводом смрти митрополита Амфилохија

Foto: Tanjug

- Njegovoj svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko – karlovačkom i Patrijarhu srpskom, gospodinu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti Visokopreosvećenog Arhiepiskopa cetinjskog, Mitropolita crnogorsko-primorskog i Egzarha svetoga trona pećkog, gospodina Amfilohija - naveo je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM dodajući da se “jedan od učenika i sledbenika Prepodobnog oca Justina Popovića, duhovnog istočnika srpskog naroda, veliki mislilac i pisac, Mitropolit Amfilohije, nalazio na tronu Svetog Petra Cetinjskog u vreme najtežih iskušenja za srpski narod i srpsku crkvu."

- Gde god da se nalazio i gde je službovao, delio je sudbinu sa svojim narodom i duboko saosećao sa njegovim patnjama. Svojim životom svedočio je o ljubavi prema srpskom rodu, ne krijući da je Kosovo i Metohija za njega zauvek ostalo neprebolna rana. Upokojenje Mitopolita Amfilohija tužan je trenutak za sve pravoslavne vernike i našu crkvu, u kojoj verujući ljudi nalaze moralnu podršku i duhovnu snagu. Njegov duhovni put, utemeljen na večnim hrišćanskim vrlinama, ostaviće zauvek trag u našem narodu.Neka počiva u miru, a Božja uteha neka bude okrepljenje ožalošćenima-navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)