"PRAVOSLAVLJE NA INTERNETU": Sreten Pantelić iz Valjeva dobio prvu nagradu na međunarodnoj izložbi fotografija

S. B.

29. 10. 2020. u 22:37

NAJBOLjU fotografiju na ovogodišnjem međunarodnom konkursu „Pravoslavlje na internetu“, čije takmičenje 15 godina zaredom organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“ u Beočinu, snimio je Sreten Pantelić iz Valjeva.

ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Сретен Пантелић из Ваљева добио прву награду на међународној изложби фотографија

Foto: S. B.

Drugonagrađena fotografija delo je Nebojše Kovača iz Kragujevca, dok je za treću nagradu žiri proglasio fotografiju Aleksandera Vasiljuka iz Poljske.

U konkurenciji za kolekciju fotografija pobedio je Milinko Radosavljević iz Beograda, ispred Vesne Mijailović iz Požege i Alekse Stojkovića iz Beograda.

POSTAVKA U BEOČINSKOM DOMU KULTURE, 14. NOVEMBRA

Svečano otvaranje 15. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“, na kojem će biti dodeljena priznanja nagrađenim i pohvaljenim autorima, trebalo bi da bude u subotu, 14. novembra u holu Doma kulture u Beočinu u 19 časova.

Stručni žiri, Dušan Živkić i Siniša Bubnjević, čelnici “Foto, kino i video saveza Vojvodine”, pohvalio je pojedine radove u obe konkurencije. Pohvale za fotografiju zaslužili su Radivoj Mačković iz Australije, Senka Paunović iz Bosne i Hercegovine, Pjotr Lozovik iz Poljske, Petar Zambo iz Sombora i Nenad Stanković iz Vitoševca. Za kolekciju fotografija pohvaljeni su Margarita Tolmačeva iz Rusije, Nikolina Kovačević iz Crne Gore, Tanjica Perović iz Pirota, Slađana Pantelić i Snežana Lerh iz Novog Sada.

Nagrada „Sava Dragojlović“ - za najbolju fotografiju domaćeg autora, koju dodeljuje žiri organizatora, pripašće Milošu Karakliću iz Sevojna.

Na ovogodišnji konkurs stigao je rekordan broj radova, čak 511 fotografija od 114 autora iz Rusije, Poljske, Australije, Severne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Rumunije i 31 mesta Srbije a žiri je prihvatio 286 fotografija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine