NEĆU DA ĆUTIM DOK UBIJATE SVOJ NAROD: Fudbaler Junajteda posle meča se vratio na teren sa moćnom porukom (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2020. u 09:53 >> 09:56

IGALO je iz svlačionice opet otišao na teren "Parka prinčeva" i priznao da ne može da uživa u pobedi. "Ovaj dan će ući u istoriju po sramoti", rekao je.

НЕЋУ ДА ЋУТИМ ДОК УБИЈАТЕ СВОЈ НАРОД: Фудбалер Јунајтеда после меча се вратио на терен са моћном поруком (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Tviter/Ighalojude/

Iako je sa Mančester junajtedom ostvario veliku pobedu na pariskom "Parku prinčeva", nigerijskom fudbaleru Odionu Igalu (31) nije bilo do slavlja u utorak uveče.

On je posle utakmice uzeo telefon, izašao na teren i po kiši snimio emotivan video klip u kojem pruža podršku svojim zemljacima, koji u glavnom gradu Nigerije, Lagosu, protestuju protiv policijske brutalnosti.

Na dan kada u toj državi od oko 200 miliona stanovnika traju protesti, Igalo je poslao snažnu poruku:

"Tužan sam i ne znam odakle da počnem. Nisam tip koji priča o politici, ali ne mogu više da ćutim o tome šta se događa u mojoj domovini, Nigeriji. Imam poruku za našu vladu – vi ste sramota pred čitavim svetom zbog ubijanja svojih građana, slanja vojske na ulice da ubija nenaoružane demonstrante jer protestuju za svoja prava", rekao je on.

Protesti protiv akcija policije traju u Lagosu već dve nedelje, a najveći svetski mediji javili su u utorak da je u predgrađu Leki bilo ranjenih i preminulih u akciji vojske. Gradski čelnik Babajide Sanvo-Olu najavio je da će pokrenuti akciju povodom toga.

"Danas, 20. oktobra 2020. vi ćete ostati upamćeni u istoriji. Naša vlada šalje vojsku na ulice da počne da ubija sopstvene građane. Sramota me je ove vlade. Umorni smo vas i ne mogu da trpim više. Pozivam britansku vladu, sve širom sveta. Molim vas, vidite šta se vidi u Nigeriji jadnim građanima. Vlada ubija sopstvene građane. Pozivamo Ujedinjene nacije da reaguju"

"Šaljem poruku braći i sestri da ostanu bezbedni, jer nas vlada ubija i nastaviće da ubijaju ako svet ne bude pričao o ovome. Bog vas blagoslovio".

Pogledajte i poslušajte fudbalera. 

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)