GRADONAČELNIK DE BLAZIO: U NJujorku novčane kazne za nenošenje maski

Tanjug

29. 09. 2020. u 18:41

GRAD Njujork će od danas početi da izriče novčane kazne ljudima koji odbiju da nose maske, jer je u nekim četvrtima povećan broj obolelih od korona virusa, rekao je gradonačelnik Bil de Blazio.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДЕ БЛАЗИО: У Њујорку новчане казне за неношење маски

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici će prvo ponuditi besplatne maske onima koji su uhvaćeni da ih ne nose, a ako ih ta osoba odbije, moraće da plati novčanu kaznu, rekao je De Blazio novinarima, preneo je Rojters.

On je rekao da je pozitivna stopa testova na kovid-19 u Njujorku premašila tri procenta prvi put u poslednjih nekoliko meseci, i naveo da je ona posebno visoka u devet delova grada.

Dnevna stopa pozitivnih testova u Njujorku iznosi 3,25 odsto, rekao je De Blazio, dok je sedmodnevni prosek bio 1,38 procenata.

"Očigledno je da su svi zabrinuti zbog toga. To je nešto na čemu svi zajedno moramo da radimo", naglasio je gradonačelnik Njujorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku